A 44 éves Stuart Kerner már 2011 óta folytatott viszony az egyik diákjával, akivel rendszeresen az üres osztályteremben jött össze. A bíróság most tárgyalja az ügyet, amiből az is kiderül, hogy a lány éppúgy akarta a kapcsolatot, mint a férfi, bár ez nem változtat azon a tényen, hogy a tanár kihasználta a pozícióját.

 Kerner a Mirror információi szerint egy papírfecnin hívta el a lányt, hogy találkozzanak később. A lány visszakérdezett, hogy mit szeretne tőle a tanára, mire a férfi azt felelte, hogy azt ő pontosan jól tudja. Ahelyett, hogy a diák sarkon fordult volna, bevallotta, hogy ugyanarra vágyik, mint Kerner és megcsókolta, aki pedig visszacsókolt. És így lett szex a vége a flörtnek.

Rendszerint az üres osztálytermekben találtak alkalmat a légyottokra. A lány még szűz volt a kapcsolat előtt és az első orális élményét is a tanárával élte át, aki egyébként házas. 

A bíróság kétséget kizáró bizonyítékokat talált a frigyre. Több hangüzenet került elő és kiderült, hogy Stuart Kerner többször meghamisította a naplót, hogy mikor hiányzott a lány. 

A hatóságok most kiskorúval folytatott szexuális kapcsolat miatt indítottak eljárást a tanár ellen. Az ügyet Kerner pozíciója tovább súlyosbítja. Ilyenkor az teljesen mellékes, hogy a diák beleegyezésével szexeltek-e vagy sem. A tárgyalásra egyébként a vádlottat elkísérte a felesége, támogatja őt. Vagy legalábbis úgy tűnik.