A közelmúlt egyik legfurább híre volt, hogy az internet egyik leghíresebb macskájából, Grumpy Catből hollywoodi film készül a karácsonyi szezonra. Igen, egy internetes mémből. Igen, itt tart a világ.

Eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha a duzzogó macskán kívül más mémek is eljutnának oda, hogy hollywoodi filmszerepet kapnak.

Melyik mémből legyen film?

Sajnos nem vagyunk hollywoodi forgatókönyvírók, ezért nem találtunk ki túlságosan bonyolult és csavaros történeteket, hanem mindegyik mém azt a klasszikus sémát követi, hogy valaki az ismeretlenség homályából megpróbál kitörni, elmegy szerencsét próbálni, aztán vagy bejön neki az élet, vagy nem. Szavazni kicsit lejjebb, itt jobbra tud a kedvencére.

Nyancat

Nyancat egyértelműen a szerkesztőségünk kedvenc mémmacskája. A történet szerint a keksztestű macska megunja az őrült népszerűséget Youtube-on, és úgy dönt, hogy megpróbál a való életben boldogulni. Az a terve, hogy szivárvánnyal és gügyögéssel tölti meg a világot.

Y U NO Guy

Y U NO Guy, vagyis Miért nem fickó már 2010 óta értetlenkedik. Eredetileg egy 2002-ben megjelent mangában szerepelt a némileg hasonló arckifejezés, a mém első megjelenésekor arra panaszkodott, hogy ha sms-t ír valakinek, az a valaki miért nem válaszol. A hollywoodi történet szerint Y U NO Guy elindul szerencsét próbálni, de leginkább a gyors meggazdagodás vezérli. Sajnos azzal nem számol, hogy Hollywoodban sincs kolbászból a kerítés.

Forever Alone

Az állandó egyedüllétet, a kényszerszingliséget hirdető figura próbál nevetni a saját nyomorúságán, de azért minden alkalommal eltörik a szíve, amikor szembesül azzal, hogy mennyire szerencsétlen. Hollywoodba is azért megy, hogy esetleg barátokat szerezzen, de ha az nem jön össze, akkor legalább rajongókat.

Dolan

Dolan az egyik legfurcsább mém, tulajdonképpen Donald kacsa debil változata, akiről minden rossz elmondható. Eleinte szexmániás pszichopata volt, mostanában egyre inkább egy beszélni alig tudó, a népszerű dolgok számkivetettjét megformáló figura. Különlegessége, hogy ez az egyik deklaráltan európai születésű, méghozzá finn, globális mém. A történet szerint Dolan elmegy Hollywoodba szerencsét próbálni, de Hollywood másodpercek alatt kitaszítja.

Sad Keanu

2010 nagy éve volt a mémeknek, Sad Keanu is ekkor indult. Az egyik legcukibb mém arról szól, hogy Keanu Reeves szomorúan ül egy padon. Ez egyébként az egyetlen mém az összeállításunkban a Grumpy Caten kívül, amiből film készült, az a címe, hogy Ház a tónál.

Vida Ildikó

Végül egy most eléggé aktuális, magyar mémet is be kell mutatnunk. Természetesen asúlyos botrányba keveredett NAV-vezetőről, Vida Ildikóról van szó, valamint a kalandjairól az USA-ba való beutazási engedéllyel és az angol nyelvvel. Az ő sztorija egyébként már most annyira szürreális, hogy közepesen ügyes kelet-európai rendezők ilyen sztorikból készült filmekkel simán díjakat szoktak nyerni nemzetközi filmfesztiválokon. Értik, az állami vezető, aki nem tud angolul, de legalább az USA-ból is ki van tiltva, elmegy beszélgetni az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjével. Kell ennél jobb?