Egy angliai nő, Cara Reynolds még tavaly vásárolta az interneten a koffeintartalmú fogyasztótablettákat, ami egyenként négy doboz Red Bullnak felel meg. Miután szakított vőlegényével, 70 darabot vett be a készítményből, amit már nem bírt el a szíve – írja a The Telegraph. Reynolds édesapja pedig úgy döntött, hogy majd egy évvel lánya halála után, küzdeni fog azért, hogy betiltsák a hasonló fogyasztótabletták forgalmazását. 

Cara Reynoldsnak teljesen átlagos alkata volt, de úgy gondolta, hogy le akar adni pár kilót. A gyorsabb súlyvesztés érdekében fogyasztó tablettákat vett a neten, de betartotta a dobozon szereplő adagolást. Többször panaszkodott apjának, hogy szaporábban ver a szíve, úgyhogy leállt a kapszulákkal. 

Minden tablettában 250 mg koffein van, ami több mint négy Red Bullt jelent, vagy hét doboz Cola-t. Először még idejében leállt a tablettákkal, csak egy hónappal később kezdte újra szedni. 

Mikor a 24 éves lány szakított a vőlegényével, 70 darab tablettát vett be, ami kb. 280 Red Bullnak felel meg. Szülei hamar észrevették, kórházba vitték, de az orvosok már nem tudták megmenteni. Reynolds az étrend-kiegészítő magas koffeintartalma miatt szívinfarktust kapott, amibe belehalt. 

Édesapja a tragédia után úgy döntött, hogy harcolni fog a hasonló összetételű kapszulák forgalmazása ellen. A tabletták bár megnehezítik a zsír felszívódását, és elősegíthetik a fogyást, a magas koffeintartalom miatt nagyon veszélyesek. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy   06 80 820 111   telefonszámot! Online segítséget itt vagy ittkaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.