Kellemetlen mellékhatásai lehetnek hosszú távon a marihuánának, ha a szexszel párosítják, holott a szexuális ingerekre gyakorolt pozitív hatásairól is rengeteget cikkeznek, nem véletlenül. Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet felmérése szerint a fű a termékenységre rossz hatással van hosszú távon, merevedési zavarokat is okozhat, sőt, képes elnyomni a szexuális vágyat – áll a Psychology Today okosító cikkében. 

Torzítja a spermiumok méretét és alakját

A THC csökkentheti az ép spermiumok számát, és a spermiumok gyorsaságára is hatással lehet, ezzel csökkentve az esélyét a terhességnek. A spermiumok alakját és méretét befolyásolja a fű az államokbeli NIDA (National Institute on Drug Abuse) kutatása szerint, ugyanis a vizsgálatban résztvevő férfiak mindössze 4 százalékánál mértek egészséges spermiumokat. 

merevedési zavart okozhat

Kétszer olyan gyakori a merevedési zavar a marihuána felhasználóknál mint a nem fogyasztóknál – derül ki egy 2001-es kutatásból. A mennyiség sem mindegy, azok, akik rövid távon nagyobb mennyiséget szívnak el, szintén aggódhatnak a merevedésük miatt. A krónikus felhasználók tesztoszeron szintjét is csökkenti. 

Elnyomja a szexuális vágyat

A pszichológiai lap szerint az erős érzelmi kötődés, ami a szex közbeni intimitással jár, nem feltétlenül szól a partnernek, hanem inkább a fűnek. Sőt, az, hogy a marihuána hatására maratoni hosszúságúak a menetek, valójában nem is annyira jó, mert az csak egy trükk, amit a fű okoz, nem a valóság. „A barátom és én füveztünk (elég keményen) az elmúlt évben és elmondhatom, hogy 100%-ig borzasztó hatással volt a szexuális életünkre. Nagyon nagy libidogyilkos" – osztotta meg a tapasztalatait egy névtelen felhasználó a Killerweednovel oldalon. Többen is hasonló élményekről számolnak be, és olyan is akad, aki azért bosszankodik a fű hatásán, mert élete legjobb orgazmusait köszönheti annak, és hát ne már, hogy ehhez drog kell.