Mindjárt elkezdődik a Napokig Tartó Evés, ennek örömére kérdezzük önöktől: melyik az az étel, amelyet a legszívesebben örökre száműznének a karácsonyi menüsorból? 

Itt most nem arról van szó, hogy meg akarnánk mondani, ki mit egyen karácsonykor, hanem ön mondja meg, mi az, amiből eszébe sem jutna magától enni. Az ötletek a szerkesztőségtől, illetve a Facebookról származnak, de ha nem találja köztük, amit gyűlöl, nyugodtan írja meg nekünk!

Rántott ponty

„Az utóbbi 15 évben talán kétszer ettem olyat, aminek nem volt szomorú sáríze. És annyira sok benne a szálka, hogy mire a végére érek, már hideg. Nagyon kevesen szeretik, én meg udvarias vagyok, és ha noszogatnak, abból eszem, mert a többiek úgyse” – hangzik a vélemény, amelyből kiderül, hogy ünnepekkor nem válogatósnak lenni szívás.

Gyümölcskenyér

A gyümölcskenyér jól hangzik, és stockfotókon nagyon szép tud lenni, de igazából általában egy kőkemény, csontszáraz, isten tudja, mikor készült dolog, ami tele van mazsolával és kandírozott gyümölccsel. Kell ez?

Saláták és egyebek, nyers hagymával

Sok ember, hosszú ideig zárt térben, jó eséllyel buborékos italokat fogyaszt. De buborék nélkül is tud olyan szaghatásokat produkálni, hogy azonnal szellőztetni kell.

Olcsóbor, olcsópezsgő

Adhatok egy kis alkoholosat? És már pukkan is a Schloss Böchingen, meg a Dankó Pista. Kösz, inkább mégis vizet szeretnék inni.

Forralt bor

Ehhez egyszerűen nincs elég hideg. 

Kocsonya

Tizenöt fős mintából két ember mondta, hogy szereti, egy, hogy megeszi, ha úgy hozza az élet. A többiek reakciója az öeeee-től az egyáltalán nem értem, miért akar bárki hideg húsleves-zselét enni-ig terjed. Márpedig ha egy étel ennyire megosztó, akkor mi keresnivalója van az ünnepi asztalon? Eleve abban nehéz megállapodni, mi kerüljön bele, hát még összehangolni a rengetegféle ízlést, ha még meg is eszi valaki.

Szaloncukor

Egyik kolléga szerint „a zselés szaloncukornak sem kéne léteznie”, egy másik erre azt mondta, „bármilyen szaloncukrot mellőznék, a bonbonok erre tökéletesek lennének, főleg a konyakmeggy”. Valamiért úgy tűnik, a zselés a közellenség, de olyan jelentkező is akadt, aki szerint a vajkaramellának kéne örökre eltűnnie.

Káposzta

Nem is az, hogy hogyan, hanem, hogy mennyi. „A káposzta káposztával sem feltétlenül az én szájízemnek való: töltött káposzta, aztán libacomb párolt lila káposztával...” – írta egy kolléga, és reméljük, hogy legalább megússza a káposztás rétest. Vigyázzon, ne essen a káposztahalmozás bűnébe! Sokan viszont egyszerűen nem szeretik a töltött káposztát, mégis mindenhol azt tukmálják rájuk.

Bejgli

Van, aki a mákost és a dióst is nagyon unja. „A bejgliből asszem egyedül a gesztenyés az, aminek van értelme, a többi egyszerűen rossz – a dió sem és a mák sem szokott friss lenni benne” – véli más, és ezzel nehéz vitatkozni. Kollégánk ezért a gesztenyésre voksol, de van, aki szerint meg annak nincs semmi értelme.

Halak, úgy általában

A ponty egy dolog, de sokan vannak, akik utálják a halászlevet is, illetve „a dögszagú halat”, akárhogy is legyen elkészítve. Ön is közéjük tartozik?

Mit kéne örökre elfelejteni?