Köztudott, hogy egy év fontosságát nem az határozza meg, mi történt a politika, a világgazdaság, a sport vagy a szórakoztatóipar történetében, hanem mennyi állatos hülyehírt olvashattunk az adott évben. 2013 után nekiveselkedtünk, és megnéztük, mik voltak a legleglegek a macskák, kutyák, nyulak, rágcsálók, patások stb. világában, amik minden napunkat feldobták.

macskák

Jófej macskákból és jófej gazdikból sem volt hiány, az utóbbi kategóriát erősítették az év elején felfedezett kandúrral járőröző izlandi rendőrök is, de a macskás tablójával elhíresült srác se hagyható ki. A tavasz legnagyobb sztárja volt a bringázó kisfiúra támadó kutyát elűző macska, amelyik akkora sztár lett, hogy tangákat is gyártottak a fejével. Voltak persze rekorderek is, mint a világ egyik leghosszabb macsekja, Pickles, a legöregebbje, a 24 éves Poppy (aki pár héttel szülinapja után elhunyt hasonlóan a legkövérebbhez, King Leóhoz :( ) vagy a világ leghülyébb macskája, amelyik egy rohadt sonkaszelettel sem tud elbánni, csak eltonjohnozik egyet:

Terrorkandúrok is kegyetlenkedtek idén. Például itt van a postással megküzdő macska vagy a portlandi Lux, aki egy rúgás után túszul ejtette a gazdáit (majd menhelyre került). Persze néha az emberek is kiérdemlik a macskák dorgálását. Úgy mint az a gazdi, aki melegnek tartott macskáját dobta ki vagy az a balesetező házaspár, akik a volánnál ülő macskát vágták hátra karambol után. Az se volt szép dolog, hogy Hello Kitty alkotója bevallotta, az ő univerzumában teremtménye nem is macska. Magyarországról két csúcsragadozót emelnénk ki: az egyikük a szénmonoxid-mérgezéstől mentett meg egy házaspárt, a másikuk Erzsi cirmos, aki a fővárosi Jurányi utcából tűnt el, és 210 ezer forintos nyomravezetői díjat tűztek ki rá, meg is lett. Mindenesetre számunkra az év macskás videója a főzőműsorban üvegajtón koppanó állaté lett:

kutyák

Lássuk a másik kedvenckategóriát, az ebekét! A coloradói Divide városkával kezdünk, ahol egy Pa Kettle nevű kutyát választottak kamupolgármesterré, és folytatjuk az idei hősökkel. Például a hős kutya, aki a tűz elől mentette meg egy siket fiú életét vagy a golyók elé ugró csodás németjuhász. Ha legek, akkor Zeusz, aki a világ legmagasabb ebeként költözött a másvilágra. Cukiságban a legmenőbb viszont a kenguruval bokszoló kutya:

Persze nem minden kutya volt jófej idén sem. Itt van mindjárt az a példány, amelyik kedélyesen bekocogott egy focimeccsre Argentínában, majd a pályára szart. Nem különb az a másik sem, amelyik egy méregdrága Aston Martint kezdett meg, és okozott benne masszív kárt. Van durvább, pl. az a csivavafalka, amelyik Phoenix városát terrorizálta hosszú ideig. Naná, hogy van miért bosszút állniuk, számos kutyakúróról írtunk idén, sőt a dánoknál ez törvényileg támogatott dolog. De azért szerencsére néha megvan az összhang ember és eb között:

Nyulak és más rágcsálók

Idén feljöttek cukiságban és említettségben a folyamatosan növő metszőfogú állatok, azaz a nyulak és rágcsálók is. Itt van mindjárt az a brit nyúlmániás nő, akit válaszút elé állított a férje: ő vagy a nyulak. Azok a nyulak, amik képesek élő adásban dugni, de legalább telefontokot lehet belőlük készíteni és ugratóversenyeket rendezni nekik. Vajon ki nyert? Megismerhettük Wallyt, a mókust is, akiről a gazdája szakmányban rakja fel a videókat és képeket, mivel a család kedvence őt is. Ez a hörcsög már kevésbé volt jófej, felgyújtott egy komplett házat, ahogy ez a fickó se jó fej, aki döglött patkányból csinált helikoptert.

Patások

A lovakat még mindig nagyon csípjük, például azért, mert egy macska is megülheti őket.  Szintén rémcuki az a borjú, amelyik megengedte egy kislánynak, hogy beengedje a lakásba. Ölelgetni. Röhögtünk még idén idióta kecskén, ellátogattunk a gyugyi kecskefarmra és sztároltunk egy ronda malacot is.

repülő szerkezetek

Essünk túl a nehezén: „Gyöngytyúkkal hált a korábban csirkeszexen kapott férfi" – írtuk nem túl boldogan, és szerettük is volna mihamarabb elrejteni az év legszörnyebb madaras hírét. Erre jött egy óbudai olvasó azzal, hogy sirályok csirkeaprólékkal bombázzák Óbudát. És akkor a zombiapokalipszis is befutott: egy földbe ásott tyúk feltámadott! A denevérfélék mentették meg az égi lényeket: ez a cukin szőlőt falatozó bőregér, na meg oknyomozásunk, hogy mit tegyünk a lakásban repkedő denevérrel.

celebek állatai

A celebállatok se trágyával gurigáztak idén. Az év sztárállattörténése egyértelműen az volt, hogy Cara Delevingne modell beszerzett egy tündéri nyulat, amit hamar majdnem megölt. Taylor Swift macskája is bekerült a hírekbe, pl. amikor amortizálta az estélyi ruháját. Akon tigrisei is okoztak galibát, meggyűlt a baja a túl sok trágyával a celebnek. Más celebek is nagy macskásak lettek, sokan közülük melldekorációnak használják a szerencsétlen állatokat. Persze vannak kutyák is a világon: Gerard Butler csivavája minden nőnél többet ér, ahogy Miley Cyrust is megviselte hű ebe elvesztése.

Mindenesetre 2015 már csak vidámabb év lehet az állatvilág számára, hála a francia jogszabálynak, ami már nem tartja bútordarabnak az állatokat, és hogy letartóztattak végre egy közveszélyes koalát.