Plusz az amerikaiaktól, japánoktól, kanadaiaktól és még számos nemzet ráérő, és kíváncsi koponyájától.

2014 is tele volt csodás felfedezésekkel és tudományos rácsodálkozásokkal, bár azt azért nem lehet teljes bizonyossággal állítani, hogy ezekből valóban profitálna is az emberiség. Ettől függetlenül érdemes végignézni a szorgos kutatók idei eredményeit.

Kezdjük például azzal, hogy februárban kiderült, nem igaz, hogy a hamburgert lehetetlen gusztusosan, mindenféle lécsorgás és széthullás nélkül fogyasztani. Egyszerűen arról van szó, hogy rosszul fogjuk! Japán mérnököknek és fogászoknak köszönhetően kiderült, ha nem csak hüvelykujjunkkal, de kisujjunkkal is megtámasztjuk alulról a bucit, akkor nincs több baleset, feltéve, ha nem markolunk túl szorosan, és az állkapcsunkat is megfelelően bemelegítettük a harapáshoz.

Ha sikerült így elfogyasztani egy hamburgert, akkor érdemes ezentúl nyírfavízzel leöblíteni, ez ugyanis a legújabb egészségmizéria: a nyírfa törzséből nyert vízszerű nedv ugyanis nem csak egészségünket turbózza fel, de rajongói szerint a narancsbőr ellen is hatékony fegyver lehet. Esetleg ihat egy kis szintetikus tejet is, amin már nagyon dolgoznak a tudósok,

Persze ha jobban szereti, jöhet egy kis bor, vagy sör is, egy alkoholszakértő szerint ugyanis a visszafogott ivás sokkal jobb, mint egyáltalán nem inni.

Azt is megtudtuk, hogy egy speciális technika segítségével megnézhetjük, igazából milyen képet szeretnénk magunkról látni a tükörben, és ha ez valakinek nem tetszik, akkor már botox injekciókkal is megnagyobbíttathatja a mellét, vagy esetleg átoperáltathatja a kezét egy jó eljegyzési gyűrűs szelfihez, ugyanis ezek már létező piaci igények, így a plasztikai szolgáltatóipar is reagált rájuk.

Egy ideje már azt is tudjuk (bár nem feltétlenül akartuk) hogy mi történik velünk a halál után, de ha valakit ez a téma felzaklat, akkor amerikai kutatók szerint egy kis lónyugtató majd megoldja a problémáját.

Ha nem sikerül megnyugodni, akkor nézegessen Facebook profilokat, de csak olyanokat, akiket önmagánál nagyobb lúzernek gondol, mert egy felmérés szerint ez felvidítja az embereket, vagyis tulajdonképpen tudományosan is igazolták a legszebb öröm a káröröm mondást.

Ha ez sem segít, és idegrendszerünk már-már pszichopata tüneteket mutat, akkor sincs baj, sőt, lehet hogy pont ettől leszünk igazán sikeresek, legalábbis egy könyv szerint.

Stressz ellen viszont semmiképpen ne szeretgesse a macskáját, még akkor sem, ha eddig azt gondolta, doromboló szőrös állata nagyon ezt kedveli ezt. Ugyanis idén azt is kimutatták a tudósok, hogy a macskák bizony nem szeretik a simogatást. Ha kedves állatra vágyik, akkor  inkább a patkányokat javasoljuk, ezek a rágcsálók ugyanis egy kutatás legalább annyira izgulnak a szexi fehérneműkre, mint az emberek, ami azért mégiscsak egy igazán nagy horderejű felfedezés.