Nem csak a depresszió okozhat szexuális problémákat és orgazmusképtelenséget, de a betegségre szedett antidepresszánsok is. A kétgyermekes anya és blogger, Crista Anne az utóbbi csoportba tartozik, ám úgy döntött, nem hajlandó elfogadni, hogy gyógyszerezése miatt többé nem képes élvezni a szexet, írja a Buzzfeed.

A nő korábban nem küzdött orgazmusproblémákkal, sőt, betegsége tüneteinek csökkentésére gyakran maszturbált, általában többször is naponta. Krónikus migrénjét és pánikrohamait is képes volt így kontrollálni.

Crista Anne most napi egy orgazmus elérését tűzte ki célul, weboldalán és Twitter oldalán pedig dokumentálni kezdte küzdelmét, amit nem csak számos sorstársa támogat, de szexuális segédeszközöket gyártó cégek is beszálltak, persze leginkább a jó reklám okán.

Egyre növekvő népszerűsége nem csak pozitív hatással volt életére, ugyanis számos szexuális tartalmú fenyegetést kap, sőt már gyerekeit is megfenyegették névtelen kommentelők. Ennek ellenére Anne még nagyobb nyilvánosságra vágyik, mert szerinte ezeknek a témáknak nagyobb fórum kell.

„Szeretném felhívni a világ figyelmét, hogy a szexualitásról, a mentális betegségekről, a gyógyszerezés mellékhatásairól és ezek emberei életekre gyakorolt hatásairól igenis érdemes és szükséges beszélni" - mondta a Buzzfeed News-nak.

Azt is hozzátette, akkor sem áll le, ha visszakapta orgazmusképességét, hiszen ez a kezdeményezés nem csak róla szól, és másokat is arra bátorít, hogy kövessék.