Mindkét nem fantáziál a szexről, sokszor egy-egy fantázia utat tör magának, és konkrét vágyként nem hagyja békén az embert. Ilyenkor az a kérdés, hogy hogyan lehet a legnormálisabban a másik tudtára adni azt, ha valaki azt akarja például, hogy a lábaival sokkal többet foglalatoskodjanak. A közös pornónézés erre tökéletes.

Hosszú távon erősíti a kapcsolatot

A Psychology Today egyik cikke szerint több kutatás is alátámasztja, hogy azok a párok, akik együtt néznek pornót, elkötelezettebbek a kapcsolatban, hűségesebbek egymáshoz és szexuálisan is kielégültebbek, mint azok, akik a párkapcsolatokban egyedül néznek pornót. A párkapcsolatokra hosszú távon jó hatással van a pornónézés a kutatók szerint.

csak elkezdeni nehéz

Könnyebb a partner értésére adni, mire vágyunk, úgy, ha együtt előtte megnézünk valami hasonlót. A legjobb módja az új dolgok bevezetésének a pornófilm közben megjegyezni, hogy ezt kipróbálná – talán nem pont úgy, ahogy a filmben van, kicsit másképp, de vágyik rá. 

A férfiak és a nők fantáziája csak kis részben tér el

Általánosságban az egyik leginkább aggasztó félelem, hogy ha a partner először hallja a mocskos vágyakat, akkor ítélkezni fog, és furcsának, perverznek, betegnek tarthatja a megnyíló felet. Holott az emberek fantáziája nagyon sokrétű, férfiak, nők is egyaránt ábrándoznak mindenféléről, sőt, a férfiak és a nők fantáziájának nagy hányada közös. A pornónézéssel erre is fény derülhet, érdemes így is megismerni egymást.

van valami, amit kipróbálna?

Ha nehézkesen indul a pornónézés közbeni akármilyen kommunikáció, a szakártő oldalak azt is javasolják, hogy kérdezzenek egymástól a párok: van valami, amit szívesen kipróbálna, ez a kérdés a kulcs a mindkét fél számára kielégítő szexhez. 

A fantáziák megbeszélése lehetőséget ad arra is, hogy másik szemszögből lássák egymás óhajait, és fokozatosan, lépésről lépésre nyíljanak meg egymásnak. A buktatója az lehet, ha valamelyik fél önbizalomhiányos, és úgy érzi, a fantáziák megbeszélésével valamiféle kötelezettsége van a másikkal szemben. Holott nem erről van szó, hanem a kölcsönös együttműködésről, és arról, hogy ez lehet a megoldás a hosszú távú.