Valentin napon mutatták be A szürke ötven árnyalatát, a legnagyobb pornómegosztó pedig gondolt egyet, és megnézte, mi történt a keresőben a film hatására – egyáltalán történt-e bármi is. És igen, hirtelen rengeteg nő keresett rá arra a mozaikszóra: BDSM.

Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy a trilógia célcsoportja a nők, de az egészen meglepő, hogy a film bemutatója után sok nő gondolta úgy, hogy felkeresi a szakértő oldalakat, és megnézik, mi a jóisten is az a BDSM. 

Az egész világot nézve megugrott a BDSM-re keresés a Pornhubon február közepén, összességében az Egyesült Államok IP-címeiről kerestek erre a legtöbben. A BDSM-hez kapcsolódó kifejezésekre is külön infografika készült, eszerint a submission, azaz az alázatosság áll a lista élén – erre voltak a legtöbben kíváncsiak. Ezt követi a dominate, azaz a dominálás, harmadik a BDSM, negyedik a fenekelés, ötödik a kötözés. A női dominancia jóval kevesebbeket érdekelt, a keresési lista legalján szerepel az ostorral együtt. Ez utóbbi azért nagyon furcsa, mert a filmben pont az ostorral verést mutatják meg a főszereplők. Az egészben az a legcsodálatosabb, hogy maguk a pornósok is bénának találják a filmet, főleg a szexjelenetekkel volt bajuk.