Biztosan mindenki hallott már a legendás gyrosról a Keletiben, aminek általában 12, de néha csak hatféle spermát találtak a szószában, és egyre népszerűbbek a kínai éttermes-kutyás történetek is, de valószínűleg egyik városi legenda sem akkora baromság, mint amit Japánban sikerült összehozni 2010 körül. A szerteágazóan zseniális hoaxot a Black Bag foglalta össze.

A történet szerint 1996 tavaszán több mint kétszáz 7 és 12 év közti japán gyerek ölte meg magát egy hang miatt, amit a Game Boyuk adott ki. Persze nem mindegy, milyen játékkal, az akkoriban nagyon futó Pokémon Red and Green kényszerítette őket erre. Az öngyilkosságoknak előzményei is voltak, előtte fejfájásra panaszkodtak, és vérzett az orruk, és mindannyian rettentő agresszívekké váltak, amikor el akarták tőlük venni a szent játékot. A legtöbbjük fülhallgatót viselt a játék közben, így nyilván erősebb volt a gonosz hatás, ami amúgy a Lavender Town nevű pályán érte őket.

Hogy, hogy nem, ez a hang nem véletlenül csak a gyerekeket ölte meg: a játék zenéjében binaurális ütemek voltak, amik a legendák szerint hatással vannak az emberi viselkedésre, egy ideig tényleg kísérleteztek hasonlóval. A hangtónust a felnőtt agy már nem érzékelhette, ezért maradtak a 7-12 évesek. Természetesen az is a sztori része, hogy ezt a kísérletet maga a japán kormány is támogatta, hogy élesben tesztelhessék a találmányt, és még egy kamujelentés is elkezdett terjedni a hatásokról.

A valószínűleg a 99chan nevű anonim fórumról indul eleve hülye történetet ráadásul folyamatosan egészítették ki innen-onnan: 2011-ben bevallottan azért töltötte fel valaki pár részlettel, hogy hitelesebbnek tűnjön. A csúcspontot valószínűleg akkor érte el, amikor az állítólagos gyilkos zene hangjait vizuálisan is bemutatták, és már itt is látszik a gonosz.

Bár a képről már viszonylag hamar közölték ,hogy Photoshop, megérkezett a videós válasz, amin a zenére jön elő a már látott különösen gonosz arc. Amúgy itt szembesülhet vele bárki, hogy valószínűleg nem véletlenül választották ezt a zenét a sztorihoz, mivel rettentő nyomorult hangulata van.

A vizualizált gonosz arcok ráadásul tényleg léteztek, bár sokkal menőbbek: Aphex Twin például tényleg írt egy szerzeményt erre építve, ráadásul sokkal hatásosabb a végeredmény. És senki nem akarta magát megölni miatt még a legendák szerint sem.

Mivel természetesen minden állítólagos bizonyítékot villámgyorsan meg lehetett cáfolni, ezért most nyugodtan meghallgathatja jó minőségben a legendássá vált hangokat. Valószínűleg ön is kikapcsolja hamar, de nem azért, mert ellenállhatatlan vágyat érez egy jó kis érvagdosásra.