Hihetetlen a cikk címe, de igaz: a brit Mirror szerint létezik olyan nemzetközi repülőtér a világon, ami sohasem kevert el egyetlen csomagot sem. Az említett repülőtér meg is kapta a World Airport Awards 2015 kitüntetését ezért. Ha önt kellően felcsigáztuk ezzel, közöljük a reptér nevét is:

Ez a Kanszaj Nemzetközi Repülőtér Japánban.

A brit Skytrax nevű cég adta a díjat a Kanszajnak, miután megvizsgáltak 550 repülőteret. Peter Miller marketingigazgató elmondta, cégük többek között a csomagfeldolgozás sebességét, annak hatékonyságát, a támogató tevékenységeket és a csomaginformáció működőképességét vizsgálták. Persze utasként a legfontosabb kritérium, hogy megkapjuk a pakkunkat, és lehetőleg minél gyorsabban.

Az Oszakát és Kobét is kiszolgáló, egy mesterséges szigetre 1994-ben épített Kanszaj mellett más japán repterek is jól szerepeltek, a tokiói Haneda és Narita is a legprecízebbek közé tartoznak, bekerültek az első tízbe. Miller szerint a japán repülőterek teljesítménye az ott dolgozók kifinomult természetének, a maximális kiszolgálási hatékonyságnak és az ebben szerepet játszó fegyelemzettségnek az eredménye.

A top repterek között a budapesti-vecsési Liszt Ferencet nem találjuk meg (amúgy a 69.), és jellemző, hogy mostmár az első hat Ázsiában található. Ezután jön pár európai, így a koppenhágai, a müncheni és a zürichi. Az összesített listát amúgy a szingapúri Changi vezeti, a legjobb európai pedig a londoni Heathrow lett (összesen a nyolcadik). A fent említet Kanszai összetettben a 12. helyet érte el, 550-ből ez se rossz.