Az Instagram 300 millió felhasználója átlagosan napi 70 millió képet posztol, amit az adminok rendesen szűrnek, nehogy olyan olyan kép maradjon az oldalon, ami nem fér össze a szigorú szabályzattal.

De mit lehet? Azt tudjuk, hogy a mellbimbó az tilos, de ennél sokkal enyhébb tartalmak is tabunak számítanak.

A példák alapján főleg a női test kapja a legtöbb cenzúrát, annak ellenére, hogy az Instagram valamennyire engedett a feltételeken

striák

Chrissy Teigen striás combja után rengetegen követték a modellt. A Daily Mail szerint viszont egy nő fiókját törölték terhességi csíkjai miatt. Hannah Moore a szülése után nem sokkal mutatta meg a hasát, ami csak 2 percet bírt ki Instagramon, mielőtt eltávolították volna a posztot. A furcsa csak az, hogy egy bikinis vagy fehérneműs kép még simán elmegy az oldalon, úgyhogy jobb híján a striákkal lehetett a gond. 

menstruációs folt

Egy Rupi Kaur nevű fotós csak harmadik próbálkozásra tudta elérni, hogy az Instagram megbékéljen a menzesszel. Kétszer törölték a vérfoltos nőt, mire belátták, hogy mégsem sértő és veszélyes az Instagram közösségére nézve.  

A photo posted by Rupi Kaur (@rupikaur_) on

Rupi Kaur kampányt indított, hogy úgy egyébként baromi felháborító az Instagram cenzúrája. A menstruálós nő csak egy a sok közül, a fotós egy egész sorozatot készített a témáról, véres WC-vel és betéttel, úgyhogy a Instagram még örülhet is a visszafogott véres ágynak. 

Már lehet szoptatni

Egészen mostanáig az Instagramon nem lehetett szoptatni. Most már lehet, sőt masztektómia hegeit is fel lehet tölteni. 

punciszőr

Tiltólistás. Bár elvileg már a full-bush a divat, a Sticks and Stones magazin komplett fiókját törölték a szőr miatt. A Twitteren bezzeg simán elfér az ilyesmi, ott rengeteg mellett és segget találni. 

Egy fotó egy meztelen fotóról már mehet

Ez is az új szabályzat része, szóval Miley Cyrus tovább csillagozhatja a melleit, hacsak nem egy pólóra nyomja a bimbóit, úgy, mint Willow Smith, aki szintén csatlakozott a Free the Nipple kampányhoz. 

A tömeg és a feminista kampányok ellenére az Instagram nem enged, azért sem tolerálja meztelenséget, még akkor sem, ha a kép művészeti céllal készült. De legalább annyit sikerült elérni, hogy például a szoptatást ne cenzúrázzák, ha valaki meg akarja osztani, hát tegye. Már lehet.