A pénzügyőr bevállalt egy tetkót, hogy lebuktassa a III. kerületi lakótelepen működő illegális szalont. A NAV-tól megtudtuk: elégedett volt az eredménnyel.

A NAV pénzügyőreinek elhivatottságát egy ideje már senki nem kérdőjelezheti meg. A revizorok semmitől nem riadnak vissza, hogy lebuktassák a gaz adócsalókat: plasztik ciciket csináltatnak, limót rendelnek az imitált leánybúcsúra, vagy épp alkalmi légyotthoz bérelnek szobát. Hát nem ők az élet legnagyobb császárai?

Most egy újabb NAV-os tett tanúbizonyságot nem mindennapi elkötelezettségéről. Ön például rábízná magát egy nem túl bizalomgerjesztő, III. kerületi lakótelepi lakásban berendezett illegális tetoválószalonban ténykedő férfira? Ő ezt is bevállalta. Az adóellenőr egy próbavásárlás keretében varratott nála, 25 ezer forintért.

A kolléga egy motoros szimbólumot tetováltatott a testére. Az eredménnyel elégedett volt, azonban ez nem változtat a közleményünkben is szereplő tényeken, miszerint a tetováló mindenféle engedély nélkül működött, és az elvégzett munkáról semmiféle bizonylatot nem tudott adni. Így közvetetten a tisztességesen működő, jogkövető tetoválószalonokat is megkárosította.

 – közölte kérdésünkre Suller György Attila alezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője.

A NAV közleménye szerint a szalont kívülről semmi sem hirdette, a kíváncsi szemektől jól elrejtve működött, így a román férfi biztonságban érezte magát. Tetováltatni is csak előre egyeztetett időben lehetett nála. A NAV várhatóan 200 ezer forintos bírsággal kínálja meg, illetve egy vagyonosodási vizsgálatra számíthat.