A füvezés nemcsak a spermára hat, a fű hüvelyszárazságot okozhat, és ehhez nem az kell, hogy oda dugják a jointot, hanem egyszerűen a nyálkahártyákra rossz hatással van a marihuána – lent is ugyanúgy hat, ahogy a száj is vattaszerűvé válik. A Vice hívta fel a figyelmet erre a fontos részletre, amit egy pszichológus írt meg a könyvében. És amit az Urban Dictionary úgy említ, mint cotton vagina.

A fű és úgy általában véve a drogok hatásáról Dr. Julie Holland írt egy könyvet, aminek címe  Moody Bitches: The Truth About the Drugs You're Taking, the Sleep You're Missing, the Sex You're Not Having and What's Really Making You Crazy. (Azaz Hülye kurvák: igazság a drogokról, az alvásról, ami hiányzik, a szexről, amit nem csinálsz, és amitől igazán bekattansz.) A könyvből egyébként  sorozat készül az HBO-ra .

A szívós csajok tényleg nagyon megszívhatják hosszú távon, de csak akkor, ha olyan marihuána fajtát szívnak, ami szárítja a nyálkahártyát. Ugyanis nem mindegyik marihuána okozza ezt, csak bizonyos törzsek – külföldön többféle választásai lehetőség is van, nemcsak egy mint itthon. Az orgazmusra is hatással lehet a füvezés, a nyálkahártyák szárazsága is okozhatja azt, hogy a betépett emberek nehezebben, lassabban jutnak el a csúcsra. A termékenységet a nőknél a nedvességet is jelzi, azoknak pedig, akik fogamzásgátlót szednek, különösen oda kell figyelni a füvezésre: a kettő együtt síkosító használatára kötelezhet.

Mivel minden ember másképp reagál a drogokra, a szexre, és a testiséget az érzelmek is befolyásolják – az izgalmi állapot mindenkinél másmilyen. Ez pedig a testnedvekben is megmutatkozik, mindenkinél máshogyan jelentkezhet a mennyiségbeli változás. A füvezés hosszú távon nincs jó hatással a szervezetre, de aki nagyon ragaszkodik hozzá, inkább kísérletezze ki, melyik az a fűfajta, ami nem teszi tönkre a hüvely természetesen nedvességét.