Június 28-án Isztambulban tartottak Pride Parádét, amelynek célját leginkább azzal lehet összefoglalni, hogy a résztvevők összegyűlnek, és sétálnak egyet, így bemutatva, milyen sokféle ember van a világon, és milyen jól megférnek egymás mellett. 

A török rendőrség viszont, még mielőtt felvonulhattak volna a felvonulni vágyók, gumilövedékkel, könnygázzal és vízágyúval mentek rájuk. A Turkinfo azt írja, „a szervezők elmondása szerint az eseményt az utolsó pillanatban betiltották a ramadáni hónapra hivatkozva, amely az idén június 18-tól július 17-ig tart.” A műveletet oszlatásnak gúnyolták, ami azért bizarr, mert a térről kivezető összes utat lezárták. Így nézett ki mindez a gyakorlatban, és például ilyen eredménnyel járt.

Csakhogy egyvalamivel nem számoltak a vízágyúzók: hogy a rengeteg víz és a napfény hatására óriási szivárvány alakul ki a tömeg fölött, mint azt az alábbi, Imgurra feltöltött, Redditen közzétett kép is mutatja. (A történtekről itt olvashat még.)

Ha nem tudná, miért vicces ez: a szivárványszínű zászló jó ideje az elfogadás nemzetközi jelképe, erről ebben a cikkünkben olvashat érdekeseket.