A 34 éves, New Yorkban élő Joshua Sprattet nemrégiben tartóztatták le és állították bíróság elé szexuális bűncselekmény elkövetésének vádjával, a férfi ugyanis 34 éves létére egy 16 éves lánnyal létesített szexuális kapcsolatot, ráadásul egy temetőben.

A nyomozók szerint a férfi és a lány akkor ismerték meg egymást, amikor Spratt a 16 éves lány középiskolájában dolgozott iskolarendőrként (azóta már nyilvánvalóan nem ott dolgozik). A 16 éves lány mellett egy másik 17 éves lánnyal is kikezdett, ám az az eset nem minősül bűncselekménynek a helyi törvények szerint a lány életkora miatt, így őt szemtanúként hallgatták ki. 

Befogadtunk valakit az iskolába, akinek a feladata az lett volna, hogy őrizze diákjaink biztonságát. Ha ezek a vádak igazak, az azt jelenti, hogy visszaélt a hatalmával. 

– mondta az iskolai felügyelő.

A WNYT videójában a férfi ügyvédje is megszólal:

A 34 éves férfi, aki még egy iraki katonai szolgálatot is maga mögött tudhat, 5-től 16 évig terjedő letöltendő szabadságvesztésre számíthat, ám jelenleg 50 ezer dolláros (kb. 14 millió forintos) óvadék ellenében szabadlábon van.