Bár az orvosok halottnak nyilvánították a 16 éves Neysi Perezt, a család kitartott amellett, hogy lányuk nem halt meg. Bár a lányt eltemették, másnap a gyászoló család sikolyokat hallott a sírból, de miután kiásták a koporsót, már csak egy még meleg holttestet találtak és egy betört koporsófedelet – írja a Telegraph.

„Amikor rátettem a kezemet a sírra, zajokat hallottam bentről. Dörömbölés szűrődött ki, majd meghallottam a hangját. Segítségért könyörgött” – mondta a Primer Impacto TV-nek a lány férje. Perez egyébként háromhónapos terhes volt, akkor vesztette el öntudatát, amikor La Entrada-i otthonukban pisztolylövéseket hallott.

A tragikus sorsú lánynak először a szája habzott, ekkor a szülei gyakorlatias módon a papot hívták, mivel azt hitték, a gonosz szállta meg. A helyi lelkész ördögűzést hajtott rajta végre. Utána már élettelenül kórházba szállították, ahol az orvosok halottnak nyilvánították. Az esküvői ruhájában temették el.

Az orvosok később már sajnos helyesen állították meg a halál beálltát. Perez valószínűleg pánikrohamot kapott a lövés miatt, amitől egy ideig leállt a szíve, ez vezethette félre az orvosokat. Édesanyja, Maria Gutierrez szerint ő már korán szólt, hogy szerinte nem halt meg a lánya. „Nem nézett ki halottnak” – mondta a gyászoló nő.

Neysi Perezt végül a héten eredeti sírhelyére temették el újra.