Egyre aggasztóbb információk érkeznek a Mexikó dél-nyugati partjai felé közelítő Patriciáról amely a nyugati félteke legerősebb hurrikánja.

A helyi meteorológiai szolgálat egyik vezetője, Robert Ramirez de la Parra egyenesen a történelem legveszélyesebb viharának nevezte a mostanra 5-ös kategóriába sorolt hurrikánt, írja a CNN. Előrejelzések szerint Patricia itteni idő szerint nagyjából éjfél körül éri el Jalisco állam partjait, és útjába esik a népszerű üdülőhely, Puerto Vallarta is.

A hurrikán erejét már most a Haiyan tájfunhoz hasonlítják, ami 2013-ban óriási pusztítást végzett a Fülöp-szigeteken: 1 millió házat pusztított el, és 7300 ember halt, illetve tűnt a tombolása során. 

Patricia 100 km/órás előszelét - ez akár 324 km/órává is fokozódhat  - már délután lehetett érezni az érintett partszakaszokon, ahol megkezdődött a lakosság kitelepítése. A hurrikán által veszélyeztetett part menti államokban közel nyolcmillió ember él Igaz, a vihar várható útjában ritkább a népsűrűség, de így is több százezer embert érint a dolog.

 A CNN folyamatosan frissülő oldalán ugyanakkor több helyi lakos is arról számolt be, hogy már nem tudnak elmenekülni, ugyanis az utak bedugultak és a repteret is lezárták. 

Patricia nem csak Mexikóban okozhat felbecsülhetetlen károkat, állandóan hullámzó, így kiszámíthatatlan ereje akár Texas állam egyes részein is veszélyt jelenthet. 

Egyes részeken máris esik az eső,  a hurrikán pedig órákon belül belül lecsap Mexikóra, útját itt  vagy itt követheti.