8 év börtönre ítélte a bíróság Gayle Newlandet. A 25 éves nő online ismerkedett össze egy másik nővel, párkapcsolatuk során körülbelül tízszer szexeltek, egy műpénisz használatával. Meg nem nevezett egykori partnere azért jelentette fel, mert elmondása szerint nem tudta, hogy Newland nő, és átverve érzi magát.

Az esetről korábban részletesen beszámoltunk: Newland egy Kye nevű férfinek adta ki magát, és azzal védekezett a bíróság előtt, hogy erről tájékoztatta partnerét, és kölcsönös beleegyezéssel folytatott szerepjáték alkotta kapcsolatuk alapját.

Az állítólagos szerepjáték része volt, hogy Newland szorosan lekötözte a melleit, elmélyítette a hangját, partnernőjét pedig alvómaszk használatára kérte. Összesen körülbelül száz órát töltöttek együtt.

A bíróság háromrendbeli szexuális erőszakban találta bűnösnek. Roger Dutton bíró az ítélethirdetéskor Newlandet intelligens és különösen manipulatív személynek nevezte. A nő ügyvédjei viszont a szerepjáték-teóriára építették védelmét, és azzal érveltek, hogy egy nő, akinek már van szexuális tapasztalata, semmiképpen sem téveszthető meg annyira, hogy férfiének érezze egy nő szexuális közeledését.