A pornónézés alapvetően nem tekinthető csoportos foglalkozásnak, és ezt kiválóan bizonyítja az alábbi kísérlet, amelyre olyan fiatalokat kértek fel, akik baráti viszonyban állnak egymással.

A 6 perces videó közben mindannyian majdnem azonos módon reagáltak, mintha általános iskolás diákként egy szexuális-felvilágosító órát kellett volna végigülniük: gyerekes nevetgélés, pirulás, ál-felháborodás, látványos undorodás.

Gemma Wilson harmadéves a Bristol Egyetemen, ő felelt azért, hogy ez a film elkészülhessen. Azt mondta, hogy

érdekes módon a fiúk sokkal kellemetlenebbül érezték magukat a kísérlet során, mint a lányok.

Mindig próbálunk olyan kérdéseket feszegetni, amelyek mindenkit érintenek. A pornó remek ötletnek bizonyult ehhez, mert arról a nőknek és a férfiaknak is egyaránt van véleménye.

- mondta Gemma Wilson.

Azok a lányok voltak a legnyugodtabbak, akik, állításuk szerint eddig a pillanatig soha életükben nem láttak pornófilmet. Velük ellentétben két fiú viselkedett a legfurcsábban, ugyanis ők az egész kísérlet alatt egy árva szót sem szóltak, de a testbeszédükből egyértelműen kiderült, mennyire rettenetesen kínosan érzik magukat.

Amber Roberts, aki egyike a videón szereplő diákoknak, így nyilatkozott:

Alapvetően én nem az az ember vagyok, akit az ilyen dolgok zavarba ejtenének, de valahogy ez az egész mégis kissé furcsa volt.

A fiúknak azért lehetett ez kínosabb, mint nekünk lányoknak, akik csak kuncogtunk, mert nekik lényegesen ismerősebb ez a szituáció.

- tette hozzá Roberts.