A 43 éves Amanda Sparrow – eredeti nevén Amanda Large – négyezer fontot, vagyis 1,78 millió forintot költött olyan beavatkozásokra, amelyek segítségével pont úgy nézhet ki, mint Johnny Depp karaktere A Karib-tenger kalózaiban. A filmet idén látta először, de azonnal megrögzött rajongóvá vált.

Olyannyira, hogy nem elégedett meg holmi farsangi Jack Sparrow-szereléssel, azonnal a végletek felé indult. Először a nevét változtatta meg, aztán megcsináltatta az összes szükséges tetoválást (ezek természetesen pontos másai a filmbeli kalóz tetoválásainak), végül aranyfogat is készíttetett.

Noha a film 2003-as, a négy gyermeket nevelő anya csak ez év januárjában nézte meg, miután 13 éves lánya közölte vele, hogy olyanok ők a főszereplővel, mint két tojás. Large, vagyis Sparrow így nyilatkozik a sorsdöntő pillanatról:

A lányom, Carla Rose egyszer csak felkiáltott a tévé előtt, hogy »anya, pont úgy nézel ki, mint Jack Sparrow!« Mire én: »ki az a Jack Sparrow?«

Megnéztem vele 15 percet a filmből, és azonnal rabul ejtett. Ahogy ez a férfi éli az életét, amilyen szabad és ahogy jár... Pont olyan a személyisége, mint az enyém. Elég férfias vagyok én is ilyen tekintetben. És azzal, ahogy a dolgait kezeli, tökéletesen tudok azonosulni.”

Amanda Large Sparrow, aki egyébként részmunkaidős üzletkötőként dolgozik, megalapította cégét, amelyben, kihasználva újdonsült adottságait, ál-Jack Sparrow-ként tevékenykedik.

„Minden nap így nézek ki. A szakáll az egyetlen, amit le szoktam venni.”

Erre egyébként azért kényszerül, mert az ál-arcszőrzet, sajnálatos módon, általában lejön magától.

„Ha meg tudnám növeszteni a  szakállamat, azonnal megtenném.”

- mondta, és hozzátette:

„4000 fontot költöttem az átalakulásomra, amibe három fájdalmas tetoválás is beletartozik. Imádok így élni, és az emberek azt mondják, pazarul nézek ki.”

A belfasti egyedülálló anya elmondása szerint gyerekei büszkék az ő bevállalós, vadóc természetére, és csak az apja ágál ellene, szerinte ugyanis a lánya túl öreg ahhoz, hogy kalóznak öltözzön. Hiába, mert Sparrow azt mondja, átalakulása ráébresztette, hogy nincsen szüksége férfire az életében.

De ha mégis jönne a nagy ő, kötelessége lesz elfogadni, hogy én már Jack vagyok. 

Amanda Large Sparrow ars poeticája a következő (érdemes megfogadni):

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy normális ruhákat hordj. Semmi értelme, amikor minden napodat Mrs. Sparrow-ként élheted.”