Az Astroglide szexológusa, Dr. Jess szerint a reggeli szexnek csak jó hatása van a szervezetre: az endorfin termelése garantálja, hogy egész nap jókedvünk lesz. És még van hat másik oka is, amivel tudományosan alátámasztja, miért kell a napot szexszel kezdeni.  

Szebbé teszi az embert

Az orgazmus jótékony hatása, hogy az arc kipirul, a bőr ragyogó lesz, a frizurával sem sokat foglalkozni – nem is az a legfontosabb ilyenkor. A tudomány mindezt azzal magyarázza, hogy felélénkül a vérkeringés, és egészen sokáig kitart. 

Véleménye szerint?

Egész napos pozitív hangulatot ad

Még akkor is kellemes lesz egész nap az ember hangulata, ha a reggeli szexhez nem volt sok kedve, és nagy nehezen vette rá magát, hogy megtörténjen. A hormonoknak köszönhető a jó hangulat.

Egészségesen tart

A BKV-n köhögő és tüsszögő emberek bacilusait a vérben megemelkedett immunglobulin-A szint tartja távol. Ez a szervezet védekezőrendszeréért felelős fehérjemolekula. A szex így tartja távol a vírusok, baktériumokat – állítólag.

Segít a jelenre koncentrálni

Főleg azoknak jó a reggeli szex, akik nehezen képesek megélni a pillanatokat, és azon jár az agyuk, hogy mi történt tegnap, vagy mi lesz holnap. El tud telni úgy pár óra, hogy közösségi média, a politika és egyéb zavaró tényezőkre nem figyelünk oda. 

Nagyobb eséllyel ábrándozunk a szexről egész nap

Ha a reggel szexszel indult, az egész nap, legalábbis a délelőtt biztosan, ábrándozással, fokozott szexuális vággyal telik el. Még akkor is, ha valamilyen fájdalmat okozott, például közben kidörzsölődött a térd, vagy hasonlók. 

Újraindul a szervezet

Alvás közben az emberi szervezet izgalmi és éberségi állapota le és fel hullámzik, ciklikusan. A férfiak például hajnali 4 és 6 óra között a nagy löket tesztoszteron hormon miatt vágynak a szexre. Az alvás közbeni izgalmi állapot elképzelhető, hogy már az előjátékhoz mérhető izgalmi szinten van, csak épp nem vagyunk tudatában. Ha pedig a test megkapja, amire vágyik, az csak jót tesz a szervezetnek.