Azt már megénekeltük, hogy mi az amit eddig tudni lehet a most feltámasztott X-aktákról.

  • David Duchovny akarta annyira a folytatást.
  • Nem lesznek válltömések.
  • És a legfontosabb: Mulder és Scully nincsenek együtt.

De arról nem esett szó, hogy a 9 évadot és több filmet is megélt sorozat milyen maradandó lelki sérüléseket, de legalább szolid ágybavizeléseket és folyton visszatérő rémálmokat okozott egyes teremtményeivel. Most összeszedtük a kollektív rémálmok forrásait.

Anthony Tipet

(8. évad, 7. rész) Emlékszünk rá? Hogyne emlékeznénk. Ő a háromszemű szektavezér, aki Freddy Kruegerhez hasonlóan, álmában gyilkolta halomra az embereket. Még belegondolni is szörnyű, hogy egy borzasztó rémálomból nemhogy nem tudunk felébredni, hanem konkrétan átéljük azt és otthagyjuk a fogunk. Nyugodalmas, jó éjszaka? Kösz szépen!

A csatornalakó izé

(2. évad, 2. rész) Egy kép többet mond ezer szónál, ugye. Oké, semennyire sem valószínű, hogy ilyen lények élnek a csatornában, de akkor is. Sose lehet tudni. (Speciel egyszer sem mentem le a fővárosi katakombákba, szóval akár igaz is lehet.) 

Leonard Betts

(4. évad, 12. rész)  Ő a szörny, aki még képes is volt újranöveszteni egyes testrészeit. Mondjuk a fejét. Már csak azért is félelmetesebb az előbbi, csatornalakó izénél, mert egy fokkal életszerűbb, emberformájúbb. Szinte látni, ahogy a stresszes hét utáni jól megérdemelt, relaxációs fürdés közben minden további nélkül felbukkan a vízben, mint valami Búvár Kund.

A Peacock család

(4. évad, 2. rész)  Tény, hogy nem az X-akták szarta a spanyol viaszt, már más filmekben is vannak ilyen vérfertőző-mutáns-gyilkos családok, de eeeeez?!?!? Annyira életszerű és felkavaró volt az egész történet, hogy Fox ennél az epizódnál írta ki először, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas képsorok következnek. Amikor a baseballozó gyerekek megtalálják az elásott csecsemőt... Így kezdődik a rész.

Vajon a 2016-os sorozat milyen léleknyomorító szörnyszülötteket tartogat nekünk?