Jó eséllyel már ön is belefutott Billbe/Bélába/Feribe/Robiba, a sematikus pálcikaemberbe, aki megfelelő viselkedésre buzdítja az internet népét.

Hogyan is kell használni a Facebookot úgy, hogy ne viszkessen az ismerőseink tenyere.

Ez eddig oké, hazudik az, aki még soha nem kívánta melegebb égtájra a játék-felkéréseket küldözgető rokont, a hóesésben hóesést posztoló tömeget, a te is nyerj egy iPhone-t megosztókat. Szóval a szándék nemes. Csak egy baj van vele; pontosan egy hét után lett idegesítő, és a többség (egyelőre külföldön) előbb csinálná ki Billt, mint a Candy Crush-rajongókat.

Seriously, we all have them. Be like Bill.

Közzétette: Be like Bill – 2016. január 19.

Ki hozta el nekünk a sapkás pálcikaembert?

Mielőtt végleg meggyűlölné Billt, nem árt megismernie, kit is kell okolnia a pusztító mémért. Egy moldovai férfi, Eugeniu Croitoru az ötletgazda, aki már egy barátjával, Debabrata Nath-tal gyártja Painttel a tanácsokat.

Mindent megteszünk, hogy a mémek viccesek legyenek, anélkül üzenjünk velük, hogy komolyan vennénk magunkat. Billnek szórakoztatnia kell, meg kell nevettetnie az embereket. 

– mondta Nath a Buzzfeednek

A Facebook-oldalukat már több mint másfél millióan követik. Mivel idén januárban indultak el egy ülő figurával, ez elég szép teljesítmény. Az első poszt: 

Bill éppen internetezik.
Bill meglát valamit, amit sértőnek talál. 
Bill továbblép.
Bill okos. 
Te is legyél olyan, mint Bill. 

Bill is smart.

Közzétette: Be like Bill – 2016. január 7.

A gépnél ülő emberke hamarosan felállt, kapott egy sapkát, és beszippantotta a kollektív mémgyár.

Be like Bill

Közzétette: Be like Bill – 2016. január 25.

És tényleg igaza van, ha mindenki követné, egy szebb világban élhetnénk. Boldogan, tisztább kontenttel. Csak éppen Bill is elhúzhatna a jó francba. Őszintén szólva ez az én személyes véleményem, de megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül.

Beindult az ellenBill.

A mémek, amik arra buzdítják Billt, hogy szépen hagyja el az internetet. Csöndben, minden vita nélkül. Egyszerűen NE LEGYÉL OLYAN, MINT BILL. Nagyon ne. 

És akkor most tessék nevetni legalább másfél percen keresztül. 

Who made this.

Közzétette: Be like Bill – 2016. január 22.

Persze ez az egész ellentábor nem a készítők hibája. Ők jót akartak, és kezdetben nem is volt erőltetett, csak olyan gyorsan nőtte ki magát a figura, hogy alig pár hét alatt rengetegen unták meg az idegesítő életvezetési tanácsait. Bill, mint lifecoach megbukott. 

Magyarországnak magyar Billt!

Nehogy kimaradjunk a buliból. Legyen a neve Béla. Vagy Feri, vagy Robi, vagy tulajdonképpen teljesen mindegy. A lényeg, hogy lehúzhassunk egy jókora bőrt az eredeti poénról. Drága barátunk többek között a kellően megosztó, de valamiért már egymillió követőt számláló Tibi atya honlapján landolt. A különbség annyi, hogy a teste görbe lett, a készítők véletlenül a ceruza ikonjára nyomtak a Paintben, szabad kézzel hozták össze a magyarosított Billt. Az alábbi posztot majdnem 60 ezren kedvelték, a hazai közönség még nem utálja egy emberként a mémet. De mindennek eljön az ideje!!!!!