A 43 éves Keith Stewart egy turistahajó kapitányaként dolgozik a titokzatos lényről híres skóciai tavon, és egy szonáros vizsgálat segítségével térképezte fel a medrét. Így fedezett fel egy árkot, amiben pont van egy Loch Ness-i szörnnyi hely. De ez még mind semmi, mert a Sun szerint a mélyedésben látott egy rejtélyes alakot, de amikor legközelebb megnézte, már nem volt ott.

Loch Ness Discovery - "Keith's Abyss"

One of Jacobite's own skippers, Keith Stewart has discovered a crevice about nine miles west of Inverness. Measuring it with state of the art sonar equipment, he found that the crevice plunged all the way down to 889 feet - the deepest ever recorded. The new discovery has been christened 'Keith's Abyss', in honour of Keith's find. Why not come and discovery your own adventure with Loch Ness by Jacobite.

Posted by Loch Ness by Jacobite on Tuesday, January 19, 2016

A tóról mostanáig mindenki úgy tudta, hogy 813 láb (kb. 248 méter) mély, de az egykori halász gödrével együtt a valóság akár 889 láb is (271 méter) lehet. A férfi a legmodernebb szonár berendezéssel végezte a vizsgálatot, és többször is visszament, hogy ellenőrizze az adatokat. A Jacobite Cruises hajótársaság a kapitány után a "Keith's Abyss" névre keresztelte el az árkot.

Korábban nem igazán hittem a szörny létezésében. Két héttel ezelőtt aztán kaptam egy szonár képet, amin egy hosszú, púpos dolog volt a mederben. Amikor később újra leszkenneltem a helyet, már nem volt ott

– árulta el Keith Stewart.

Ebből könnyen levonható a következtetés, hogy

a rejtélyes teremtmény létezik!!!!!!

A Loch Ness-i Szörny Fan Klub elnöke például érthető módon kitörő lelkesedéssel fogadta a hírt.

Ez teljesen más dimenzióba helyez mindent. Eddig azt hittük, hogy a meder 810 láb (247 méter) mély és csak egy 20 méter átmérőjű gödör van az alján. Most viszont kiderült, hogy egy egész árokról beszélhetünk, ami 900 láb (274 méter) mélységűvé teszi a tavat. Ez a kétszerese az Északi-tenger mélységének

– fejtette ki Gary Campbell, aki szerint nem kizárt, hogy majd további árkokra bukkannak a mederben, ezért az valójában még mélyebb lehet, mint ahogy most gondoljuk.

"Úgy tűnik, mintha Nessie ott rejtőzködne az egész családjával, ami megmagyarázza, hogy miért látják őket ilyen ritkán"

– hangzott a konklúzió.