horoszkóp
haz

Dózerolás vetett véget az igazi horrorház rémuralmának

2016.02.09. 20:43

Nem kell ahhoz Scully ügynöknek lenni, hogy vonakodjunk elhinni minden olyan történetet, ami szellemészlelésről, démonokról, meg megszállottságról szól. Egy Indiana államban álló - állt - ház titkait viszont évekig hiába próbálták megfejteni szakértők, és mégsem jutottak semmire. Viszont mindenki annyira rettegett tőle, hogy nemrég ledózerolták. Természetesen már dokumentum-és nagyjátékfilm is készül a történtekről.

A Gary-i házban egy Latoya Ammons nevű nő élt anyjával és három gyerekével. Mind azt mondják a mai napig, hogy borzasztó dolgok történtek ott velük. Tekintsük mondjuk a szellem-és ijesztőalak-észleléseket a zaklatott elme képzelgéseinek, az ismeretlen eredetű lábnyomokat pedig vagy a gyerekek, vagy a szomszédok csínyének. De az biztos, hogy bárki kérdezte őket, a ház lakói azt mondták: beköltözésük óta folyamatosan féltek, idegen hangokat hallottak, és ijesztő dolgokat láttak. 

4
Arra viszont konkrét bizonyítékok vannak, hogy a gyerekek a verekedésig agresszívak lettek, egymásra és más családtagokra támadtak, majd elájultak.

A gyermekvédelmi hivatalnak az esettel kapcsolatos jegyzőkönyvét itt olvashatják el.

Ez elég rosszul hangzik

De az a furcsa, hogy egy pszichiátriai kivizsgálás arra jutott, az anya teljesen egészséges. Sem rajta, sem a gyerekeken nincsenek sérülések, az otthonuk pedig tiszta, rendezett, jól felszerelt, és nem szűkölködnek élelmiszerekben sem. 

Egy helyi rendőr is fogékony volt a problémára: egy-két kollégájával kiment a házhoz egyik éjszaka, telefonnal fotózták a semmit, és arcokat láttak a foltokba. Illetve hangot is rögzítettek, ezen különféle neszek hallhatók, talán nem meglepő módon.

Ebből többek közt az derül ki, hogy a gyerekeket és anyjukat is vizsgálták orvosok, és arra jutottak, hogy az anyának valamilyen mentális betegsége lehet. Azért gondoltak erre, mert  mindent azzal próbált indokolni, hogy valaki meghalt a házukban, mielőtt odaköltöztek, és bizonyára emiatt van ott rengeteg démon, akik nem hagyják őket. Rendszeresen hordta a gyerekeket különböző templomokba, de senki sem tudott rajtuk segíteni. (Az alábbi térképpel végigsétálhat az utcán - a házszámot nem tudjuk.)

A szakértők ezután arra jutottak, hogy a gyerekek csak az anyjuknak produkálják magukat. De így is akadt megmagyarázni való: az egyikük, anélkül, hogy bárki is hozzáért volna, szemtanúk előtt felemelkedett, és nekiesett a falnak. Egy másik gyerek az agressziórohama után önkívületi állapotba került, amelyből nehezen lehetett visszahozni.

Utána az egyik testvére bedühödött, megragadta a nagyanyja kezét, hátrafelé felsétált a falon, majd pördültében átugrotta a nagyanyját, mindezt pedig a gyermekvédelmi illetékesek végignézték.

Erről az esetről ez a kitűnő szkeptikus blog is írt; a szerzője szerint azon nem kell csodálkozni, hogy egy sportos gyerek fel tud szaladni a falra, főleg ha közben a kedves mamára is támaszkodhat. Ír még sok egyebet is,  szerinte nem történt itt semmi rendkívüli: egy nagyon hiszékeny, babonás nő hisztériába lovallta magát és a családját is.

3

De vissza a jegyzőkönyvhöz: a továbbiakban főleg arról esik szó, hogy a gyerekek és anyjuk is  panaszkodtak démoni látogatásokra, amelyek során ezek a rosszindulatú lények akaratuk ellenére hozzájuk érnek, megragadják őket. Rászoktak arra, hogy korán (nyolckor) lefeküdjenek, mert különben jöttek a szellemek, és bútorokkal dobálták őket.

A lényeg, hogy a kórházi megfigyelés után a gyerekeket átmenetileg elvették az anyjuktól, arra hivatkozva, hogy nem tudja garantálni a gyerekek jóllétét, és hogy rendszeres iskolalátogatásukat. És hogy milyen erős a babona: egyetlen gyermekintézmény sem volt hajlandó befogadni a három testvért, akiket átmenetileg két keresztény otthonban helyeztek el. Az anyát arra utasították, hogy költözzön máshová, addig is csak felügyelet alatt látogathatta a gyerekeit. Így ment ez fél évig, akkor visszakapta a gyerekeit. Elköltöztek Indianapolisba, azóta jól vannak.

Magyarázat nincs.

Mi lett a házzal?

Megvette egy Zak Bagans nevű ember. Róla azt kell tudni, hogy a Travel Channelnek készít tévéműsort, a címe: Szellemkalandok. Az adásvétel nyélbe ütése előtt, 2014-ben azzal indokolta vásárlási szándékát, hogy eleve nagyon érdekli az ilyesmi, hát még az, ha valamit tudományos módszerekkel sikerül bizonyítani.

Hát a jelek szerint nem jött be a számítása: most dózeroltatta le a házat. Az eljárást filmre vette, úgy tervezi, hogy még idén adásba kerülhet az épületről készítendő dokumentumfilmje.

Valami abban a házban olyan dolgokra volt képes, amilyet még sosem láttam - olyan dolgokra, amelyekre a leghitelesebb források sem találtak magyarázatot. Volt ott valami, ami nagyon sötét, de rettentően intelligens és erős is.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.