A halásznak eléggé elkerekedett a szeme a kanadai Új-Skócia partjainál a hálójába akadó fura teremtmény láttán. A Sun szerint a halszörnynek zölden izzó szeme, tüskés háta, kardszerű orra és szárnyakra emlékeztető uszonyai voltak. A férfi nagyon szerette volna megtudni, hogy mi a franc lehet, ezért azt tette, amit ilyenkor szokás: az internet népéhez fordult segítségért.

Az internet népe szerencsére ezúttal sem okozott csalódást. A kommentelők a Redditen szakértették meg a kérdést, és igazán ütős elméletekkel álltak elő a lényről, amit egyebek mellett a következőkkel azonosítottak:

  • egy földönkívüli faj képviselőjével
  • egy mutáns ördöghallal
  • egy madár és egy tintahal szerelmének gyümölcsével

Voltak, akik egyenesen azt javasolták a halásznak, hogy falja fel a halszörnyet, aztán számoljon be tapasztalatairól, hátha sikerül megszereznie a titkos erejét, vagy ilyesmi. Nekik azonban csalódniuk kellett, a férfi ugyanis visszadobta az uszonyost a vízbe.

A Redditen azért néhány kevésbé elszállt felvetés is született. Az egyik szerint a hal nem egy másik bolygóról, hanem az óceán mélyéről jött, és valójában egy hosszú orrú kiméra volt.

Sajnos, annak alapján, amiket olvastam, egy mélytengeri hal volt, és valószínűleg nem élte túl az utat a fenékig. Nyugodj békében, halacska!

– számolt be a szomorú végkifejletről a halász.