A 23 éves Sophie Hartwell egy étkezési rendellenesség miatt fogyott csontsoványra. A helyzet odáig fajult, hogy egy ponton mindössze 25 kilót nyomott. A devoni lány mostanra teljesen elszakadt a valóságtól. A Mirror szerint annyira fél az elhízástól, hogy a főzés alatt nem mer bemenni a konyhába, nehogy belélegezze a kalóriákat.

Sophie Hartwell önbecsülése még a lányiskolában szenvedett csorbát. Nagyon rosszul viselte, hogy diáktársai egyfolytában cikizték a külsejét. A következő csapást apja és nagyapja elvesztése jelentette számára: 18 éves korára mély depresszióba esett és elkezdte elutasítani az ételeket. A kitartó koplalás idővel megtette a hatását. Súlya 25 kilóra esett vissza, ezért súlyos állapotban szállították kórházba. 

"Ha nem lett volna semmilyen közbelépés a betegségemnek ezen a pontján, azt hiszem, meghaltam volna"

– idézte fel Sophie Hartwell.

A lány anorexiája ekkor már olyan szintre jutott, hogy hiába nem evett egy falatot sem, egyfolytában a hízástól tartott. Ha mindez nem lett volna elég, az extrém fogyás miatt csontritkulás alakult ki nála, érzékennyé és törékennyé téve amúgy is megviselt testét. Mivel fennáll a veszélye, hogy leállnak a szervei, az orvosok megtanították édesanyjának, hogy szükség esetén hogyan élesztheti újra.

Erős és szilárd meggyőződésem, hogy belélegzem a kalóriákat, és felszívódnak a bőrömön keresztül. A főzésnél nem tudok megmaradni a konyhában, de még a sütő mellett sem tudok elsétálni, ha be van kapcsolva

– mondta kálváriájáról Sophie Hartwell.

Családja már nem bízik a brit orvosokban, ezért 100 ezer fontot (mintegy 39 millió forintot) próbálnak összekalapozni a lánynak az interneten, hogy egy speciális kezelésre küldhessék az Egyesült Államokba. Ha szeretné támogatni őket, ide kattintva megteheti.