Amióta a Glamour magazin burkoltan lekövérezte Amy Schumert, a Twitter felrobbant. Schumer a tömeg véleményét szerette volna tudni, hogy rendben van-e, egészséges-e, hogy őt a tipikus plus size nők kategóriájába sorolták. Szerencsés-e a kategorizálás. A legtöbben a címkéket felejtenék el. Vannak, akik minden negatív él nélkül valóban az átlagnál testesebbnek látják Amy Schumert.

Pontosan ezért nem árt összehasonlítani, milyen egy igazi plus size modell, milyen egy plus size nő.

A megnevezés lehet szubjektív, a nőies alak szinonimája, de eredetileg a jóval nagyobb konfekcióméretet jelöli. Schumer saját bevallása szerint 38-40-es ruhákat hord, ami messze nem az előbbi kategóriába esik. Hogy jobban lássuk a különbséget, a legegyszerűbb az ismert plus size modelleket megnézni. A legmenőbb mind közül Ashley Graham, akit először a Sports Illustrated tavalyi számában ismerhettünk meg. A fürdőruhás különszám 2015-ben közölt először nőiesebb alkatú, vagyis vaskosabb modellt. Nagy dolog ez, a szupervékony, tökéletes alak mellett már elfér a plusz kiló. A beállítás mindig a lehető legelőnyösebb, de így is látszik, hogy Graham jó pár kilóval nehezebb Amy Schumernél. 

A rengeteg felháborodott komment között viszont olvasni olyan véleményeket is, hogy Amy Schumer tök fölöslegesen akadt ki, igenis a plus size kategóriába tartozik. Nem kell hisztizni, hanem tessék elfogadni, hogy nem cérnavékony. Anglia egyik legmegosztóbb, és leggyűlöltebb újságírója, Katie Hopkins természetesen megszólalt a témában. Ha valakit el kell küldeni a francba, ő ott terem, és megmondja a magáét. Hopkins a Daily Mailnek írt egy cikket, amiben egy mondattal elintézte a vitát. 

Amy Schumer azt mondja, hogy semmi gond a plus size-zal, de őt aztán ne hívják annak. 

Katie Hopkins egyáltalán nem érti, miért sérti Schumert, ha olyan nők mellé állítják, mint Graham, Adele vagy Melissa McCarthy. A Glamour magazin az előbbi hírességeket emelte ki, mint fantasztikus, plus size nők. A brit újságírónő ducinak látja Amy Schumert, plus size-nak, amivel nincs gáz, csak ez az igazság. 

A színésznő-humoristának valószínűleg annyi volt a gondja a megnevezéssel, hogy a plus size egy meglehetősen tág halmaz, általában a tényleg a túlsúlyos nőkre használjuk, akik lehetnek gyönyörűek, viccesek és egyben ducik. Ha pedig már Ashley Grahamnél tartottunk, vagy Adele-nél és Melissa McCarthynál, akkor azért láthatjuk, hogy Schumer közel sincs egy súlycsoportban velük. Oké, hogy húsosabb, de ha ők hárman a plus size-ok, akkor Schumer semmiképpen. Van különbség. 

A nők második megmentője, szószólója, Lena Dunham szintén kiállt Amy Schumer mellett. Azt kihagyta, hogy ő milyennek látja a színésznő testét, merthogy nem is ez a lényeg. 

Azt hiszem, ki akart állni a nők mellett, és elmondani, hogy nem kéne kategorizálnunk, egyszerűen csak hagyják, hogy létezzünk. 

– mondta a People-nek. Dunham igazán illetékes a témában. A teste nem tökéletes, rajta is van felesleges. A Girls c. sorozatban rendszeresen teljesen pucéran vállalja, hogy rendben van az alkatával, ilyen egy átlagos, igazi nő, és ezen nincs mit szégyellni. Bár néha túlzásokba esik, nagyon fontos üzenetet közvetít. 

Amúgy meg: 

Ön szerint Amy Schumer plus size vagy sem?