Kollégák és barátok gyűltek össze a TV2 Róna utcai székházánál, hogy elbúcsúzzanak a május 3-án elhunyt tv2-s riportertől, Wels Péter Mátyástól. A nyilvános megemlékezés a Tények után, 19:15-kor kezdődött. 

Helyes, drágáim. És vigyázzunk egymásra!

Csehy András tv2-s riporter tartott beszédet a megemlékezésen, ahol elmondta, hogy ezek voltak Wels Péter Mátyás kollégáihoz intézett utolsó mondatai, amikkel arra az ötletre bólintott rá, hogy a múlt héten meghalt Szabó Tiborról kitehetnének egy fényképet a szerkesztőségben. Szabóval jó barátok voltak, Welset nagyon megviselte az elvesztése.  

A székház udvarán felállított koszorúnál tartották a megemlékezést, amire rengetegen elmentek: család, kollégák, barátok, régi ismerősök. Sokan fehér rózsával a kezükben érkeztek, de mindenkinek jutott egy-egy szegfű és meggyújtásra váró mécses is. Wels Péter Mátyást Lagzi Lajcsi trombitaszóval búcsúztatta.

Az elhunyt riporterre május 3-án, kedden találtak rá, miután hétfőn nem ment dolgozni, és senkinek sem vette fel a telefont. Három kollégája kereste a lakásán, de mivel nem tudtak bejutni, értesítették Wels édesanyját, majd a tűzoltókat. Wels Péter Mátyásra ágyában fekve találtak rá.

Az okokat egyelőre nem tudják, de valószínűsíthetően álmában halt meg, az idegenkezűséget vagy az öngyilkosságot kizárták, de pontos válaszokat majd csak a boncolás után adhatnak.

Wels Péter Mátyás a Tények alapítótagja volt, 1999 óta dolgozott a TV2-nél. 46 éves volt.