A 26 éves Long Island-i Samantha Chirichella az amerikai közműszolgáltató vállalattól, a Con Edisontól ígéretes állásajánlatot kapott márciusban. Azt azonban nem sejtette, hogy ha az Instagramjára posztol (nyilvános profillal) egy leszbierotikus fotót, akkor bukhatja a melót. 

Az évi 70 000 dolláros ( 19 073 250 Ft) zsíros állás helyett egy hivatalos levelet kapott a cégtől, amiben közölték vele, hogy visszavonják az ajánlatot az Instagramra posztolt fotója miatt. A helyzetet még abszurddá teszi az idő, a kifogásolt szapphói fotót ugyanis több mint három évvel ezelőtt posztolta az Instagramra a 26 éves nő, nem pedig mostanában. Az állásajánlatot idén márciusban kínálták fel neki. A nő azóta zártkörűvé tette az Instagram-profilját, a képet, amit posztolt ide kattintva lehet megnézni.

Az egymás mellét harapdáló nőkről készült képhez rengeteg kommentet kapott, amikre lelkesen válaszolt is, természetesen akkor még nyilvános profillal. A kommentjeiből állítólag sejteni lehetett, hogy vagy biszexuális, vagy leszbikus, azazhogy volt már nővel dolga – végül kiderült, hogy heteroszexuális, egyszerűen csak megtetszett neki a kép, és posztolta.

A Con Edisontól kapott elutasító levelet látva ügyvédhez fordult az őt ért igazságtalanság miatt, és szexuális diszkriminációval vádolta a New York-i energetikai céget. A jogi csatából, ami a Manhattani Legfelsőbb Bíróságig jutott, végül győztesen került ki. A Con Edison szóvivője a DailyDotnak azt nyilatkozta, hogy a vizsgálat után a cég úgy döntött, ismét felkínálja az állást Samantha Chirichellának. 

„A Con Edison elkötelezett amellett, hogy hozzájáruljon a munkavállalók különbözőségéhez, a befogadásukhoz és az egyenlő esélyekhez minden állami, helyi és szövetségi törvénynek megfelelve" – áll a cég hivatalos közleményében.