Egy Georgia állambéli család a Craiglist nevű hirdetési oldalon keresett magának költöztetőcéget. Április 29-én a teherautó megérkezett, a bútorokat, és más, személyes tárgyakat belerakodták, majd elmentek. És többé nem kerültek elő.

A teherautót Atlantában találták meg, teljesen üresen. Egyelőre nem tudni, hogyan került oda, csak az látszik biztosnak, hogy sosem érte el célját. A rendőrség valószínűnek tartja, hogy magukat költöztetőknek kiadó csalók rendezték így az egészet (vagyis nem egy becsületes költöztetőcég munkatársai kerültek bajba). Még keresik őket.

Az anyagi kárt 75 ezer dollárra (körülbelül 20,4 millió forint) becsülte a neve elhallgatását kérő családanya, de ennél jobban megrázta, hogy mégiscsak tíz évi munkával megszerzett tárgyaik és emlékeik vesztek oda. 

Szerencséje a szerencsétlenségben, hogy egyetlen doboz előkerült. Ebben a születési és a halotti anyakönyvi kivonatok, illetve az iPadje, néhány telefon, és a bibliája voltak - a rendőrség találta meg. Az iPad nem került elő, és persze a mobilok sem.

Tavaly egy St. Louis-i pár járt hasonlóképpen: bő 300 ezer forintnyi dollárt fizettek egy cégnek, hogy elvigyék a holmijukat - el is vitték, de örökre.

Hallott már hasonlóról? Vitték már el holmiját költöztetés közben? Mondja el, mi nyomja a lelkét!