A Mirror szerint a hatalmas panamai olajtanker három héttel az eltűnése után sodródott ki Libéria partjaira. Ez már önmagában sem szokványos, de az igazán durva az, hogy egy árva lélek sem volt rajta. A helyi hatóság egyelőre nem tudták egyértelműen megmondani, hogy hová tűnt a legénysége.

A 64 méter hosszú Tamaya 1-nek a dakari Sengalese kikötő felé tartva veszett nyoma, utoljára április 21-én látták. Három héttel később helybéliek szúrták ki a libériai tengerparton, és eléggé sokkolta őket a felismerés, hogy senki nem volt rajta. Felfedezésükről bejelentést tettek a rendőrségen, de állítólag napok teltek el anélkül, hogy bármi is történt volna.

De vajon mi a franc történt a legénységgel? A kikötői hatóság névtelenül nyilatkozó bennfentese szerint a háttérben nem valamilyen természetfeletti jelenség áll, sokkal inkább arról lehet szó, hogy a hajó tulajdonosa becsődölt, így nem tudta kifizetni az embereket, akik válaszul elhagyták a fedélzetet.

Mivel a tankert kifosztották és megrongálták, felmerült egy másik lehetőség is. Az, hogy kalózok ütöttek rajta. Az érintett partszakaszon egyébként annyira elharapódzott a katasztrófaturizmus, hogy a hajó őrzésére rendőröket kellett kivezényelni.

És azt tudta, hogy Japánban meg hullákkal teli szellemhajók sodródnak a partra? Ha nem, ide kattintva, könnyedén változtathat ezen.

Update: A rejtélyt tovább fokozza, hogy egy éles szemű olvasónk szerint a hajó eredetileg japán felségjelzéssel szelhette a habokat.

A hajón átfestve látszik a korábbi neve: 第五天竜丸, azaz No. 5 Tenryu-maru. Ebből egy darabja angol átírással is felismerhető (ARUNO5). A maru a japán hajók nevének végén áll, a japán zászlóra utal, aminek a hivatalos elnevezése Hi-no-Maru (日の丸), kb. napkorong. Tehát egy eredetileg japán felségjelű hajóról van szó

– vélekedett Gyula, akinek észrevételét ezúton is köszönjük!