CortanaBlue egyike a legnépszerűbb camgirlöknek jelenleg, a Vice magazin a torontói camgirl moderátorait kérdezte arról, jellemzően mik azok a hozzászólások, amiket törölniük kell a chatszobában, és mennyi időt töltenek el  chatpornó operátori feladatokkal a mindennapjaikban. CortanaBlue tizenöt moderátorral dolgozik egyszerre, váltásban dolgoznak, egyszerre öten is figyelik a camgirl vendégeinek hozzászólásait.

Mykittycat, _sb_, menace 626 és starkofwinterfell – a megkérdezett moderátorok – heti átlagosan 10-15 órában vigyáznak arra, hogy Cortana semmilyen rossz, negatív kommenttel ne találkozzon a chatszobában. Mykittycat átlagosan 15 órát tölt moderálással, szívességből kezdte el, és azóta is csinálja. 

„Szívességből történt, tényleg. Ismert már engem, mint rendszeres vendégét, és az egyik éjszaka rám írt, hogy gyorsan segítsek neki a könyörtelen trollok miatt. Felajánlottam, hogy segítek neki, és később folytattam a moderátori munkát.

Én vagyok az egyetlen női moderátora. Azt hiszem, emiatt más perspektívából látom, és biztosan védelmezőbb vagyok. Azt gondolom, ez segít megőrizni a jó egyensúlyt a chatszobában, és van egy másik nő is mögötte" 

– válaszolta a Vice-nak. Azt is elmondta, hogy más camgirlökkel szemben CortanaBlue sokszínű, számtalan dolgot csinál, énekel, gitározik, elég jó a videójátékokban, és tartalmas a személyisége. Egy másik moderátor azt is elmondta a lapnak, hogy nemcsak a chatszobát moderálná szívesen. 

„Akármit leállítok, amit a szabályok tiltanak a chatszobában. Ezek tipikusan a spamrobotok hozzászólásai vagy bárki, aki bántó megjegyzéseket tesz Cortyra. {...} Ez nem kizárólag a chatroomra vonatkozik. Szívesen moderálnám az email fiókját és a Twitter-fiókját is, hogy ne kelljen ezeket látnia.

Corty válaszol a gyűlölködésre, a legtöbben figyelmen kívül hagynák, vagy blokkolnák. Volt egy kitartó troll mostanában, aki félbeszakította a chatszobát"

 – mondta a _sb_ nicknevű moderátor a lapnak. Ő heti 15 órában dolgozik a camgirlnek, a chatoperátorkodás mellett van munkája, ezt csak hobbiból csinálja. A camgirlt ma már a barátjának tartja. Arról is beszélt, hogy nagyon magányos volt, amikor a Chaturbate-en rátalált CortanaBlue-ra. A legelső alkalomtól kezdve a rajongója, azt mondja, minden alkalommal mosolyt csal az arcára, akárhányszor csak látja – bár szemtől szemben még nem találkoztak. 

CortanaBlue-val a moderátorok naponta beszélnek, akkor is, amikor a camgirl nincs a kamerák előtt. A menace626 nicknevű moderátorral rengeteget beszélgetnek Drake-ről, a közös érdeklődési körük a zene, azon belül is Lady Gaga, Drake és a Toronto Blue Jays. A legtöbbször a mutasd a lábad, mutasd a melled típusú kommenteket moderálja a chatszobában, illetve azokat a kérdéseket törli, amik a camgirl magánéletére vonatkozik, vagy akik becsmérlik a testét. 

A Chaturbate egyike a legnépszerűbb camgirl szolgáltató oldalaknak, havonta 2,2 millió amerikai landol az oldalon, csakhogy kukkolhasson. A becslések szerint az oldal naponta több mint 20 000 dollár (5 609 000 Ft) bevételt hozhat. A fizetős camgirl szolgáltatásból a lányok akkor lesznek sikeresek, ha nemcsak pusztán meztelenül szórakoztatják a vendégeket, hanem branddé tudnak válni az oldalon. CortanaBlue emiatt vált sikeressé.