A balmazújvárosi magyar vizsla kölyök annyira cuki volt, hogy mindenki őt akarta. Legalábbis az a három fiatalkorú, akik bemásztak egy családi ház kertjébe és onnan ellopták a 8 hetes kölyökkutyát. A rendőrségre bejelentést tevő nő otthon tartózkodott, a szomszédok kiabáltak neki, hogy éppen lopják a házőrzésben még kihívásokkal küszködő kölyökkutyát. Az utcára érve visszaszerezte a cuki állatot és értesítette a rendőrséget. 

A járőrök adatgyűjtést végeztek a környéken és meglátták a kapott személyleírásnak megfelelő fiatalokat, akiket igazoltattak. A két kislányt meghallgatásukat követően átadták szüleiknek. A 15 éves fiút a rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a helyi fiatalkorút, aki elmondta, hogy a vele lévő egyik kislánynak megtetszett az eb, amit ő emiatt akart elvinni.

Végül a rendőrök meglátogatták az áldozatot is, aki úgy tűnik kiheverte a történteket. Kép is készült mennyire boldog volt a kutya eredeti, szintén kiskorú gazdája, hogy visszakerült hozzá a kis kedvence. A kép alapján állíthatjuk, hogy ilyen szeretettel és boldogsággal még egy ember sem nézett a rendőrség által visszaadott értéktárgyaira.