Egy hatalmas pókra vagy rákra emlékeztető lényre bukkantak ufóvadászok egy távoli mexikói szigeten. Felfedezésüket arra alapozzák, hogy egy rovarszerű valamit szúrtak ki a Google Earth műholdképén.

A teremtmény létezésével kapcsolatban ugyanakkor erős kételyek merültek fel. Mivel a pontos koordinátákat elmulasztották megadni, hiába is kerekedne fel, hogy megnézze, tényleg ott van-e. A Mérges pókok inváziója ezért egyelőre kevésbé tűnik valószínű lehetőségnek. 

Az állítólagos teremtményt az Óriási rovar munkacímű YouTube videó mutatta be a világnak, ebben tényleg látható egy pókkal vagy rákkal azonosítható alak, aminek mintha kilenc lába lenne (a pókoknak csak nyolc van).

Busznyi méretű lehet

"A rák hatalmasnak tűnik, körülbelül akkora, mint egy busz"

– vélekedett Scott Waring, az UFO Sightings Daily oldal szerkesztője.

Meglátásával nem mindenki értett egyet. Sokan úgy gondolták, hogy kamu az egész, hiszen a valóságalapját képtelenség leellenőrizni. 

"Nincsenek koordináták... hoax. A hozzád hasonló emberek imádják a klikkmágneseket"

– adott hangot kételyeinek egy kommentelő.

Ilyen volt a mérges pókok

Ha már a bevezetőben emlegettük, akkor egy trailert is mutatunk hozzá, hátha önnek esetleg kimaradt a 2002-es, Mérges pókok című horrorfilm (bár sokat nem veszített vele, mert az IMDb-n jelen pillanatban 5,4 ponton áll). 

További teóriák

De ha nem pókszörny, akkor mi az istennyila lehet? Itt van néhány lehetséges megoldás:

  • egyszerű festék
  • algák burjánzása
  • egy barlang bejárata
  • paredolia

Mi nem szeretnénk állást foglalni a kérdésben, önnek viszont ezúttal is megadjuk a lehetőséget, hogy elmondja a véleményét. 

Mi látható a műholdképen?

Via Daily Mail