A Nautilus expedíció kutatói a kaliforniai Csatorna-szigetekénél találtak egy rejtélyes teremtményt a tengerfenéken. Voltak, akik úgy vélték, hogy a kör alakú, lila színben fénylő izé egy földönkívüli tojás, vagy egy új pokémon-faj lehet, de sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy valójában egy eddig ismeretlen puhatestű tengeri élőlény került elő. 

A kutatóknak igazából lövésük sincs, hogy mi a jó fenét találtak. A felfedezést megörökítő videóban hallható párbeszéd remekül tükrözi tanácstalanságukat:

"Ó, az micsoda?"
 

"Igazából fogalmam sincs."

rákkal került kontaktusba

A lila dolog mibenléte rajtuk kívül egy rákot is érdekelt. Oda is ment hozzá, hogy szemügyre vegye, majd nem mindennapi bátorságról tanúbizonyságot téve testközeli kontaktusba került vele. Miután távozott, a kutatók egy porszívószerű eszközzel gyűjtötték be az élőlényt, hogy a laboratóriumban alaposabb vizsgálatnak vessék alá.

Az internet népe közben vad teóriákkal állt elő. Az egyik népszerű elmélet szerint az élőlény a tojásrakó ufók ténykedésének az eredménye. Egy másik vélekedés pedig szörnyeket sejt a háttérben:

"Ezek a Pokémon Go-lokációk egyre nevetségesebbek."

Ha nem tojás, akkor csiga

Egyelőre a kutatók is csak találgatnak. A legjobb tippjük az, hogy a teremtmény a csupaszkopoltyús csigák családjába tartozhat.

A mintavételt követően elkezdett kinyílni, megmutatva, hogy két külön lebenye van. Egy darabig még biztosan nem fogjuk megtudni, hogy mi lehet. A tudósok számára évekbe telhet, mire megállapítják, hogy egy új fajhoz tartozik-e

– számolt be az eredményről az expedíció weboldala.

Via The Daily Mail