Nem ritka az, hogy elírják az ember nevét pizzarendelésnél, buszos utazásnál, számlakéréskor - főleg, ha a vezetéknév betűzésére gondolunk, V és W, LY, THY, mind gondot okoznak viselőiknek. Na, de hogy a legfőbb szervnél, az okmányirodában elírjanak egy keresznevet? Úgy tűnik erre is van példa. Van ugyanis egy fiatal lány,

Birgitta.

Legalábbis az okmányai szerint. Ez egy létező finn név, azonban Brigittának nem ezt szánták szülei, a születési anyakönyvi kivonatában a magyar verzió áll. Valami hiba mégis becsúszott, pontosabban két betű helyet cserélt, mire eljutott az infó a hivatalos szervekhez, így a személyigazolványán, lakcímkártyáján és diákigazolványán is Birgitta áll.

- Először ledöbbentem, hogy ilyen, hogy fordulhat elő és csak én vagyok ilyen szerencsétlen - mesélte a Velvetnek. 

- Mikor észrevettem a másik két kártyát, megkerestem a születési anyakönyvi kivonatomat hátha ott írták el, de ott helyesen szerepel, sajnos.

Nem gondolkodtál azon, hogy bejelented a hivatalnál, hogy el van írva a neved?

- Nem igazán foglalkoztam ezzel, hisz ahogy nekem se, másnak sem tűnt fel. Nem szeretnék megválni a Birgitta névtől. Csak a bankkártyám készítésekor vette észre az ügyintéző, más eddig nem. Azon kívül, hogy akinek elmondtam nevetett és az irodában is mosolyogtak, nem volt semmi.

Megtetszett az új név?

- Igen, lassan már kezdtem örülni, hogy egyedi nevem van és megtetszett, de sajnos eredetileg Brigitta vagyok. De a hivatalos okmányaimon még dicsekedhetek az új névvel.

A barátaid gondolom gyakran emlegetik az elírást.

- Mindenki nevet rajta és általában megkapom a "szerencsétlen" jelzőt. Én már megszoktam. Akiknek még új, ők szokták tovább cifrázni, Bigli és hasonló nevekkel.