Az ezredforduló körül született gyerekek pikk-pakk felnőttek, és úgy megtanultak sminkelni, hogy csak nézünk. Íme, néhány közülük – szerencsére van, amikor nemcsak a végeredményt osztják meg, hanem azt is, hogyan jutottak odáig.

James Charles = 17 éves

Szokatlan ezt a sminket egy fiún látni, de ez nem azért van, mert James Charles minden nap így járkál: szimplán szeret új dolgokat kikísérletezni, és ez úgy a legegyszerűbb, ha magán gyakorol. Ahhoz képest, hogy még csak 17 éves, már közel 350 ezer követője van az Instagramon. Valószínű, az ő karrierje már kellőképpen beindult, és élete végéig lesz munkája.

Amanda Steele = 17 éves

10 évesen töltötte fel legelső videóját a Youtube-ra sminkes témában, azóta is folyamatosan vlogol, tanácsokat és sminktippeket ad. Szakértők szerint minden elkészült sminkje jellegzetes, könnyen észrevehető, hogy melyik az ő munkája. Stílusjegyei felismerhetőek, olyannyira, hogy egy modellügynökség exkluzívan leszerződtette. Ezek után nem lepődünk meg a 2,1 millió követőn sem.

Bretman Rock = 18 éves

Ez a fiatal fiú aktívan készít videókat a Vine-ra, a Youtube-ra, és nagyon sokan (6,3 millióan) követik Instagram-csatornáját is. Egyrészt nagyszerűen sminkel, másrészt minden nap megnevetteti a rajongókat, érdemes megnézni közösségi profiljait.

Saida Mickeviciute = 19 éves

Saida litván származású, de Londonban él, és inkább művész, mint sminkmester. Vagyis a kettőt ötvözi, neki mindenképpen egy filmgyárban a helye. 

Sam Visser = 16 éves

A végére hagytuk a tutit, azt a srácot, aki bár 16 éves, talán az eddig felsorolt szereplőink közül a legtovább ment: rendszeresen sminkeli a Kardashian-családot. Ahogy a bevezetőben írtuk: olykor mi is meglepődünk, azon, hogy 2000 után is születtek emberek, sőt, azon még jobban, hogy valamennyire felnőttek – de azt nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar maradandót alkotnak.

 via Buzzfeed