Gyakorlatilag a fél arcától megszabadították az orvosok a 28 éves, Dél-Dakotában élő Jennifer Hiles-t csak azért, hogy végre normális életet élhessen. Évek óta vágyott arra, hogy ha nem is a világ legszebb nője, de legalább egy átlagos anya lehessen, akit a külseje miatt végre nem gúnyolnak az emberek. 

Hiles 12 éves kora óta szenved egy ritka artériás-vénás rendellenességben (AVM), ami abban mutatkozik meg, hogy az arcában lévő vérerek nem megfelelően fekszenek egymás mellett, hanem összegubancolódnak, és ezek a gubancok faághoz hasonló módon folyamatosan terjednek. 

A betegség halálos kimenetelű is lehet, mivel gyakorta okoz komoly vérzést vagy szívelégtelenséget. A kétgyermekes családanya már számos műtéten van túl, eddig viszont egyik sem használt: a betegsége mindvégig megkeserítette az életét, sőt, voltaképpen terror alatt tartotta. 

Egy új módszernek köszönhetően az orvosok kivágták a gubancokat az erekből, ehhez azonban mindenekelőtt szükség volt egy felkészítő beavatkozásra is, amely ugyan először nem sokat javított Hiles külsején, később viszont annál többet segített a betegség kezelésében. 

A metódus a következő volt: orvosi kendőket sóoldattal töltöttek meg, amelyeket hetente egyre nagyobbra fújva, afféle lufiszerű tárgyként a homlokába és az arccsontja mellé helyeztek. A rendszeres beavatkozás két hónapig tartott, célja pedig az volt, hogy a bőrt folyamatosan nyújtsák, hogy a műtét során kivágott részeket a nő saját bőrével tudják majd helyettesíteni. Az elképzelés láthatóan bevált, sőt, ahogy eredetileg tervezték, az orrát is sikerült a saját bordacsontjából újjáépíteni. 

Jelenleg úgy fest, a május 18-i, New Yorkban végzett operáció sikeres volt, és Jennifer Hiles újra gondtalan életet élhet két gyerekével és férjével, Dustin Van Overschelde-del. A férfiról tudni érdemes, hogy megismerkedésük óta elfogadja Jennifert a betegségével együtt, sőt, ő volt az első szerelem az életében, aki a nyilvánosság előtt is hajlandó volt vállalni a kapcsolatukat. 

Forrás: DailyMail, Mirror