2500 kilométert tett meg szakemberek kíséretében Spanyolországból Aran és Mimo, a Veresegyházi Medveotthon új, katalán lakói.

Mimo a 27 éves hím korábban cirkuszi medve volt, aztán a Pireneusokban, egy sípályán ő volt látványosság egy ketrecben. Arannak, a szintén huszonéves nősténynek sem volt könnyebb élete. Ő is megjárt egy cirkuszt, később az egyik spanyol nemzeti parkba került, ahonnét egy jóval szűkösebb otthonba helyezték át, amit nem tudott megszokni.

A FAADA spanyol állatvédő szervezet azért kereste meg a Fehérkereszt Állatvédő Ligát és a Medveotthont, hogy új lakóhelyet biztosítsanak a nehéz sorsú állatoknak.

Aran és Mimo jól viselték az utazást. Egyelőre egy hónapig karanténba kerülnek, ami azt jelenti, hogy egy privát kifutóban egyelőre messziről ismerkedhetnek a többi medvével. Bízunk benne, hogy hamar beilleszkednek a többiek közé. A medvéknél is megvan a rangsor, jelenleg három idősebb nőstény testvér uralja a területet. 

- mondta Kuli Bálint a Medveotthon állatokért felelős igazgatója.

Azt is megtudtuk, hogy Aran és Mimo elválaszthatatlanok. Ugyanakkor a lány medve bátrabb és kíváncsibb. Érkezésük után ő volt aki azonnal kimerészkedett a ketrecből és enni kezdett. Nem csoda, a svédasztalos menü hal és alma volt a kifutóban.