A bristoli Rachael és David Willcox számára örökre emlékezetes marad az idei nyaralás. A középkorú pár egy Földközi-tengeri luxus hajóútra fizetett be, de az óceánjárón olyan vacsorát kaptak, hogy súlyos ételmérgezés tüneteivel karanténba kellett helyezni őket.

Pedig a házaspár prémium kategóriás hajóval indultak útnak, a találó nevű, jakuzzival és sziklamászó fallal is felszerelt Rhapsody of the Seas luxushajót választották. Ki is fizették a 2 ezer fontot, vagyis több mint félmillió forintot az útért, de sajnos elkövették azt a hibát, hogy a hajó fedélzetén található, szintén prémium kategóriásnak mondott étteremben vacsoráztak.

Ebből lett a már említett, rettenetes ételmérgezés: amíg útitársaik új tájakat és ételeket fedeztek fel egy-egy kikötés után,  az 50 éves David és a 46 éves Rachael   a hálóhelyükön raboskodtak. Izgalmas ízek helyett az alább megtekinthető ételjavaslatok közül válogathattak, amelyek fölé kedvesen még azt is odaírta az illetékes: „a fűszermentes diéta enyhítheti a kínzó hányást és hasmenést”.

A tíznapos utazás ezután igazi rémálommá vált. A hajó orvosa és a személyzet megpróbálta javítani a helyzetet injekciókkal és speciális étrenddel, de ez sem segített. Legutóbb itt számoltunk be egy hasonló esetről, amikor az egymillió forintos vakáció rémálommá vált. 

via Northfoto