Mindig is arról álmodott, hogy a törcsvári Drakula-kastélyban töltsön egy éjszakát? Akkor van egy jó hírünk! Ha az Airbnb nyereményjátékán ön nyer, Halloweenkor, vagyis október 31-én a híres vámpír által inspirált, bársonnyal bélelt koporsóban hajthatja álomra a fejét a 13. századi építmény borzongást keltő falai között.

A különös kegyetlenségéről híres Vlad Tepes, akiről Bram Stroker író mintázta meg Drakula gróf karakterét, egykor tényleg a környéken élt, de a várhoz csak annyi köze volt, hogy néhány hónapig ott raboskodott. Az építmény ettől függetlenül Drakula kastélyaként vonult be a köztudatba, manapság pedig már Erdély egyik legnépszerűbb turistalátványosságának számít.

Drakulás Esszével nevezhet

Ahhoz, hogy megnyerhesse a kétfős éjszakai tartózkodást, egy 50-550 karakter [nem elírás – a szerk.] terjedelmű, angol, francia, német, spanyol, olasz, orosz vagy portugál nyelvű írásban kell kifejtenie, hogy találkozásuk esetén miről diskurálna Drakula gróffal. Amennyiben kellően találóan fogalmaz, lovaskocsival fogják elfuvarozni a helyszínre, ahol Bram Stroker leszármazottja, Dacre Stoker lesz a házigazdája.

A koporsó nem kötelező

A program meglehetősen színesnek ígérkezik. A kastélyban maga Dacre Stroker fogja körbevezetni, aki vámpíros rémtörténetekkel igyekszik megalapozni a hangulatot, majd – akárcsak a regényben – csirkepaprikással töltheti meg gyomrát egy gyertyafényes vacsora keretében. Ha rémisztőnek találja a gondolatot, hogy koporsóban aludjon, akkor sincs gond, mert alternatív megoldásként számos ágy közül válogathat.

Felejtse el a fokhagymát

A kastély házirendje meglehetősen szigorú, és néhány szokatlan pontot is tartalmaz, ezért érdemes előre áttanulmányoznia:

  • fokhagymát és fokhagymaszagú holmikat véletlenül se vigyen magával;
  • ezüstből készült ékszereit szintén hagyja otthon;
  • ne tegye keresztbe az evőeszközöket;
  • sőt, igazából semmilyen tárgyat ne tegyen keresztbe;
  • óvakodjon a kastélytoronyban élő denevérektől;
  • napkelte előtt húzza be a függönyöket;
  • és tartsa szem előtt, hogy a gróf nem igazán rajong a tükrös szelfikért!

Kipróbálná?

Via The Daily Mail