Egy blackpooli családanya, Andrea Flynn idén nyáron úgy döntött, hogy egy törökországi ötcsillagos luxusszállodában ünnepli meg férjével (és családjával) az egyéves házassági évfordulójukat, de a nyaralás elég hamar pokollá változott. Korábban írtunk már egy hasonló esetről, de most itt egy újabb rémálommá vált vakáció.

A kórházi nővérnek tanuló Andrea Flynn még tavaly foglalta le a prémium kategóriás török szálláshelyet, és mindezért 4000 fontot, azaz több mint egymillió forintot fizetett. 

A tengerparti nyaralófaluban, Olüdenizben található Liberty Lykia nevű üdülőkomplexumban volt minden, amiről csak egy nyaralni vágyó család álmodhat: tengerre néző medence, szauna, jakuzzi luxusétterem és így tovább, de mint később kiderült, a hotelszobákban poloskák is voltak, és a luxusvakáció azonnal rémálommá vált. Az ágyi poloskák miatt ugyanis az egész család lerobbant. 

A 40 éves édesanya és lakberendező férje, a 38 éves Jonathan Flynn és három gyermekük (Robyn, Rebecca és Ciaron) számára örökre emlékezetes marad ez a luxusüdülés. Rögtön a nyaralás első reggelén, három órával a szállodai reggeli után az egyik kislány rosszul lett – és ez még csak a kezdet volt. Később egy délutáni teázás után Flynn másik gyermeke is panaszkodni kezdett, hogy rosszul érzi magát. Aztán a férj is kidőlt, és végül szinte az egész család rosszul lett: egész nap a hotelszobájukban fekve töltötték a nyaralást, az orvosok által felírt gyógyszereket és kizárólag banánt, kenyeret és vizet fogyasztva.

Kiderült, hogy az ágyi poloskák okozzák a rosszulléteket, ráadásul az angol család nem volt egyedül: a nő elmondása szerint sorban szállították kórházba az embereket a hotelből, miközben a szálloda személyzete és a recepció tagadta, hogy bármi probléma lenne. 

A luxushotel környékén más bajok is voltak: a szálloda bárja tele volt darazsakkal, és egy nyitva maradt szellőző miatt a hotel egy része bűzlött a csatornaszagtól. Ráadásul a nyaralás utolsó napján az egyik gyermek elcsúszott a vizes padlón, mert nem volt csúszásveszélyre figyelmeztető tábla a hotelben, így a vakáció utolsó napját Andrea Flynn a kórházban töltötte gyermekével. 

A család panaszt tett a Thomas Cook utazási irodánál, és azt tanácsolták nekik, hogy ne küldjenek több vendéget a nyaralóhelyre. Azt is hozzátették, hogy egészen elképesztő, hogy ezt az üdülőhelyet 5 csillagos nyaralásként próbálják eladni. 

A Liberty Lykia hotel a szezon végén bezárt, de már most lehet foglalni szobákat a jövő évi szezonra. Az utazási iroda szóvivője azt nyilatkozta, hogy független vizsgálatot rendeltek el és mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfelelő tisztasági egészségügyi körülmények között tudják fogadni a vendégeket.

Via Blackpool Gazette

Önnel történt már ilyesmi nyaralása során? Ha igen, írja meg nekünk!