A 35 éves, Angliában élő Emily Street mindig rettegett attól, hogy ha egyszer gyereket szeretne, nehezen fogja tudni elkerülni a szülést, ami meg ugye arról híres, hogy fáj. Vagy legalábbis nem a legkellemesebb elfoglaltság, akármilyen elégedett is utána az ember.

Ezért majdnem bámulatos teljesítmény, hogy félelmei ellenére négy gyereket hozott a világra. Nagyrabecsülése mellett azonban érdemes figyelembe vennie azt a tényt is, hogy Emily Street egy igazán ravasz asszony. 

Mivel bábaság a szakmája, sok cifra dolgot látott már életében, és azzal is tisztában van, mennyi szenvedéssel jár a vajúdás egy hétköznapi nőnél. Amikor cirka tíz évvel ezelőtt első gyerekét, a most kilenc éves Oscart várta, iszonyúan be volt rezelve, ezért elhatározta, hogy nem hagyja magát, és beiratkozott hipnoszülésre. Ez egy afféle hipnoterápia, amelynek elvégzése olyan szerencsésen sikerült, hogy a vajúdás egész egyszerűen eufória volt a számára. 

Bele is jött a dologba, az évek alatt szült még hármat: közülük Pip, a negyedik gyerek volt a hab a tortán. 

A hipnoterápia sokat segített. Már nem féltem, sőt, amikor megszületett a legkisebb fiam, három héten át tartó orgazmusom volt. 

Ezt azért nem kell szó szerint értelmezni, Street inkább úgy fogalmaz, hogy az érzés kicsit visszafogottabb a szokásosnál, de mégis betudható egyfajta orgazmusnak. Több gyereket ugyan nem szeretne, az élményt viszont szívesen átélné újra.