Az Új-Zélandban élő Richard Lee nagyon kitett magáért, amikor elkészíttette saját útlevélfotóját. Nem akart a szokásos sorozatgyilkosos fejjel díszelegni a dokumentumon, ezért az okmányiroda helyett a saját kezébe vette az irányítást, aminek eredményeképp most úgy pózol a képen, mint egy valódi szépségkirály: belőtt séróval, tökéletes bőrrel, a vasárnapi ruhájában.  

De sajnos a terve nagyon nem jött be, sőt! Az iroda arcfelismerő programja már az első feltöltés után visszadobta a fotót. Alighanem így lett volna ez akkor is, ha a Kálvin téri aluljáróban csináltatja meg másnaposan, a hajába ragadt rágógumi-papírral, nyálfoltos zakóban. Hogy miért gondoljuk ezt? Az indokolás miatt, azaz, hogy

Lee nem nyitotta ki rendesen a szemét. 

Igen. Nyilvánvalóan eléggé meglepte a dolog, és nem értette, miért van az, hogy már olyan szerkezeteket találnak föl, amik maguktól megműtik a szomszéd hörcsögét, ugyanakkor egy arcot már nem ismernek fel, ha a kelleténél szűkebb rajta az illető szeme. 

Ennek ellenére nagy nehezen megoldódott a probléma. Lee érdeklődött az irodánál, hogy ez most mégis komoly-e, amire azt reagálták, hogy 

Volt egy kis árnyék a szeme körül. Vagy a világítás volt túl egyenetlen.

Oké. Szerencsére Lee ikszedik feltöltését már elfogadta a rendszer, szóval megérte a küzdelmet, és most mindenki boldog. Mondjuk.  

Forrás: Vitalthread