Vannak klipek, amelyeket egyszerűen képtelenség elfelejteni, legyen az klasszikus és örök érvényű, vagy baromi nevetséges. (Sajnos az utóbbi műfajban ritkán születik új.)

Ha mindig is vágyott rá, hogy egyszer egy családi összejövetelen riszáljon Britney Spears vagy Michael Jackson-módjára, akkor megnyugodhat, vannak olyan tehetséges emberek, aki ebben a segítségére lehetnek. Ők a Youtube művészei, akik klasszikus videoklipek mára ikonikussá vált mozdulatsorait tanítják meg a nagyközönségnek. Íme!

Britney Spears - Oops! ... I did it again

A híres nevezetes Britney Spears szám 2000 márciusában debütált a rádiókban, a klipet pedig orrvérzésig adták az összes létező zenecsatornán. Ezek a jóképességű táncosok pedig megmutatják lassan, zene nélkül, hogy miként jöhetett létre a méltán elhíresült Britney-tánc. 

Michael Jackson - Moonwalker

A Moonwalker 1988-ban jelent meg a mozikban, ám Michael Jackson jellegzetes táncmozdulatával már jóval korábban divatot teremtett. Ki más is mutathatná be jobban, hogy hogy kell ezt csinálni, mint maga Michael Jackson? A meglehetősen szürreális videóban a biztonság kedvéért figyelmezteti a nézőt, hogy ő félénk, tehát semmi kedve az egészhez, de hálistennek a végén mégsem menekül a feladat elől. 

  Backstreet Boys - Everybody vs. Spice Girls- Stop!

A '90-es évek tinédzserei között nagy ellentétek feszültek, amikor a két banda került szóba. Nem létezett olyan érv, amivel a backstreet boysosok győzhettek volna a spice girlsösökkel szemben, és fordítva. Pedig mennyivel egyszerűbb lett volna mindkettőért rajongani, és nem hisztigörcsöt kapni az egyiktől. Vagy a másiktól, ami mondjuk legyen most a Stop a Spice Girls-től:

A táncgyakorlatok valósághű és legsegítőkészebb előadása azonban mindenképpen egy Andrea Wilson nevű lányé, aki több tutoriált is készített felejthetetlen táncokhoz, köztük a Backstreet Boys Everybody-jához, íme:

Beyoncé Knowles - Single ladies 

Igen kevesen vannak a földkerekségen, akik ne ismernék Beyoncé Knowles struccos vonaglását a videoklipben két, klónszerű táncosnő társaságában. Sokan próbálják utánozni őket, pedig már a látvány is pont olyan fárasztó, mint lépni két olyat, amilyet az énekesnő ebben a videóban produkál. A fent említett Andrea Wilsonnak azonban ez is simán megy, tanuljunk hát tőle! 

Village People - YMCA

Csak hogy még jobban visszatekintsünk a múltba, meg kell említenünk a Village People YMCA című remekművét, amelyet 1978 óta élvezhetünk. A híres táncot egyébként teljes egészében egy koncertjükön csápoló cheerlaeder csapatnak köszönhetik, akik elsőként formálták a kezükkel a szám betűit: YMCA. Ez így is maradt, onnantól kezdve az együttes más jellegű előadásmódban nem is gondolkodott, ez éppen elegendő volt ahhoz, hogy mindenki egy életre megjegyezze őket.

Létezik egy frenetikus gyakorlóvideó ehhez is, arra az esetre, ha  az elmúlt 38 év nem lett volna elegendő ahhoz, hogy megjegyezzük. De ha mégis, a fiatalember képességeit akkor is érdemes alaposan megfigyelni és elirigyelni. 

Madonna - Vogue

Madonna Vogue című klipje 1990-ben jelent meg, amely David Fincher munkáját dicséri, aki ugyanebben az évtizedben a Hetediket, a Harcosok klubját és az Alien-filmek harmadik részét is megrendezte. A videót fekete-fehérben forgatták, és az 1920-as és '30-as évek hangulatát idézi. Madonna mozgása a mai napig emlékezetes, sokan akarják megtanulni  - ebben segít az alábbi tutorialvideó is: 

PSY - Gangnam Style 

A legkedveltebb Youtube-videó kategóriában Guiness-rekordot elérő Gangnam Style a K-Pop kultúra egyik legnépszerűbb darabja, noha sokan inkább bugyuta, bárgyú videónak tekintik. Valójában tényleg az, de nem véletlenül, ugyanis ez a szöuli gazdag negyedet, az úgynevezett Kangnam-kut parodizálja. Így ezek után csak a paródia paródiája lehet minden egyéb videó, ami a klipet idézi, de segítségükkel azért könnyen megtanulhatjuk a mozdulatsort. Így:

Las Ketchup - The Ketchup Song, és Los Del Rio - Macarena

Nem feledkezhetünk meg 2002 leghallgatottabb nyári slágeréről sem, amelyet mindenki együtt énekelt a három spanyol énekesnővel, pedig a szöveg akár egy babkonzervről is szólhatott volna, tök mindegy volt, az emberek mégis emlegették rendszeresen, hogy ászerehe. A lányok mozdulatai meg hát na. Klasszikusak. Ahogy a Macarenában is.

Ebből a két számból született egy videó, amin ez a két fiatal megmutatja, hogy kell hibátlanul előadni őket. Vagy legalábbis azt, hogy ők ketten hogyan csinálják.