Óriási vitát robbantott ki a neten a 75 évesen elhunyt Leslie Ray Charping gyászjelentése. A férfiről ugyanis két gyermeke írt megemlékezést, aminek fő üzenete, hogy mennyire megkönnyebbültek, miután apjuk meghalt.

Leslie Ray Charping 29 évvel élt többet, mint jósoltak neki, és jóval tovább volt életben, mint megérdemelte volna

– így kezdődik a világ talán legőszintébb gyászjelentése, ami egy texasi temetkezési vállalat honlapján jelent meg. Az írás annyira gyorsan kezdett terjedni a neten, hogy az oldal össze is omlott a rengeteg látogatótól, így jelenleg csak egy helyi tévéadó screenshotján lehet elolvasni.

A férfi gyermekei az erős kezdés után így folytatják a gyászjelentést:

A fiatal Leslie maga volt a rossz szülő megtestesítője. Mentális problémákkal küzdött, ivott, drogozott, nőzött és elverte a család pénzét. A hobbijai közé tartozott a rokonai bántalmazása, és az, hogy meggyorsította a mennybe jutást a család háziállatainak. Szeretett horgászni is, de abban nem volt annyira jó, mint az előbb említettekben.

A négy bekezdéses levélből kiderül, hogy a férfinak nem tartanak tort, nem mondanak érte imát, és nem bocsájtják meg mindazt, amit tett velük. Halálára pedig úgy tekintenek, hogy ezután végre biztonságban érezhetik magukat, és elkezdhetnek begyógyulni a sebek, amiket az agresszív férfi okozott nekik.

„Ő is így akarta volna”

Azt természetesen senki nem vitatja, hogy a gyerekeknek joguk van neheztelni az erőszakos apára, ám azt sokan megkérdőjelezhetőnek tartják, hogy illik-e ilyen stílusban írni egy halottról.

A férfi egyik gyereke végül közleményben reagált a botrányra. Az írja az apja is így akarta volna, ugyanis utálta a hazugságokat és díjazta volna gyerekei őszinteségét.

Bár értékelem mindenki aggodalmát, gyerekkoromban jobban esett volna

- írja a közlemény végén.

Ön szerint illik ilyen gyászjelentést írni?