A svéd politikusok életét nagyjából úgy képzeljük el, mint az izlandi rendőrökét - nem igazán kell megfeszülniük munkájuk során és csak ritkán találkoznak komolyabb és fajsúlyosabb politikai problémákkal. Ezt támasztja alá az alábbi eset is: nemrég egy svéd tanácsos, bizonyos Per-Erik Muskos egy nagyszerű ötlettel állt elő a Svédország északi részén található, Övertorneå nevű településen.

A 42 éves képviselő azt szeretné elérni, hogy alanyi jogon járjon napi 1 óra fizetett szünet, amikor szépen mindenki haza mehet a munkából és szexelhet kedvére. Ez azért is vicces, mert a svédeknek amúgy is jár egy hagyományos, "fika" elnevezésű munkaszünet a hétköznapokban.

Na de mi az a Fika?

A Fika fontos része a svéd kultúrának: délelőtt és délután mindenki megpihen egy kicsit, kávézik és társalog Svédországban. A Fika során összegyűlnek kávézni vagy desszerteket enni a munkatársak, rokonok, vagy barátok. 

A politikus azért szeretné keresztülvinni a döntéshozókon az ötletét, mert szerinte a mai társadalomban a pároknak egyszerűen nincs idejük egymásra, és ez segítene jobbá tenni a kapcsolatokat. 

Per-Erik Muskos persze tisztában van azzal, hogy semmi garancia nincs arra, hogy a dolgozó emberek megcsalják-e partnereiket vagy arra, hogy 

valóban szexelni fognak az alatt az egy óra alatt.

Lehet, hogy csak sétálnak, vagy valami teljesen mást csinálnak majd, de hát ez az egész arról is szól, hogy  a munkáltatónak bíznia kell a saját alkalmazottaiban. 

Mi ezúton is gratulálunk ehhez a remek kezdeményezéshez. Reméljük, megszavazzák a javaslatot!

via The Local